Σήμερα είναι η International Burger Day και σας προτείνουμε μια συνταγή για τέλεια, σπιτικά, λαχταριστά burger!
Θα χρειαστούμε:
400gr κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αβγά
4 ψωμάκια burger
4 φέτες τυρί τσένταρ
1/2 κ.γ. τσίλι
1 ντομάτα (σε ροδέλες)
1 κρεμμύδι (σε ροδέλες)
φύλλα μαρουλιού
2 κ.γ. πικάντικη κέτσαπ
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
αλατοπίπερο
Πώς γίνεται:
– Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα αβγά, το τσίλι και αλατοπίπερο και πλάθουμε τέσσερα μπιφτέκια.
– Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και ψήνουμε τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
– Όταν τα μπιφτέκια είναι έτοιμα, βάζουμε πάνω στο καθένα μία φέτα τυρί, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο τηγάνι για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσει το τυρί.
– Αφαιρούμε τα μπιφτέκια και σοτάρουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού.
– Φτιάχνουμε τη σος μας, ανακατεύοντας τη μαγιονέζα με την κέτσαπ.
– Ανοίγουμε τα ψωμάκια και βάζουμε μια κουταλιά σος στο κάτω ψωμάκι. Στη συνέχεια, μαρούλι, ντομάτα και σοταρισμένο κρεμμύδι. Από πάνω βάζουμε το μπιφτέκι με το λιωμένο τυρί.
– Βάζουμε λίγη σος και στο επάνω ψωμάκι και κλείνουμε τα burger. Έτοιμα!