VERGOS Auctions: 35 χρόνια στην κορυφή των ελληνικών δημοπρασιών

Το 2024 σηματοδοτεί για τη VERGOS Auctions τη συμπλήρωση 35 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας στις ελληνικές δημοπρασίες. O κ. Ανδρέας Βέργος, Managing Director της VERGOS Auctions μίλησε στο Say Yes to the Press για την επιτυχημένη πορεία του Οίκου και για τα επόμενα βήματα.

Μετά από 35 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στις ελληνικές δημοπρασίες, σε ποιο σημείο βρίσκεται τώρα η VERGOS Auctions;

Ο Οίκος είναι ο μεγαλύτερος και μακροβιότερος οίκος δημοπρασιών στην Ελλάδα και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να γιορτάζουμε 35 χρόνια στην κορυφή των ελληνικών δημοπρασιών. Στη μακρά αυτή πορεία, έχουμε πραγματοποιήσει 150 δημοπρασίες με περισσότερα από 60.000 lots να έχουν περάσει από αυτές. Από έργα τέχνης από όλους τους καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες του 19ου και 20ού αιώνα μέχρι κειμήλια μοναδικής ιστορικής και πολιτιστικής αξίας όπως ο Όρκος του Κολοκοτρώνη και η Χάρτα του Ρήγα Φεραίου, μεταξύ άλλων.

Κατά καιρούς έχουν πραγματοποιηθεί παγκόσμια και πανελλαδικά ρεκόρ τιμής πώλησης έργων τέχνης καλλιτεχνών όπως ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Κωνσταντίνος Παρθένης, ο Takis,
ο Γιάννης Κουνέλλης και άλλοι. Ο Οίκος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη σημαντικών συλλεκτών. Έχει πελατολόγιο σε χώρες του εξωτερικού και συνεργάζεται με πολλά Μουσεία, βιβλιοθήκες και πολιτιστικά ιδρύματα. Παράλληλα, μέσα από τις δημοπρασίες με “έργα τέχνης σε προσιτές τιμές”, κάνει προσβάσιμη την ελληνική τέχνη σε ένα ολοένα και πιο διευρυμένο κοινό.

Για ποιους λόγους έχει ξεχωρίσει η VERGOS Auctions και βρίσκεται στην κορυφή εδώ και τόσα πολλά χρόνια; Ποιο είναι τελικά το «μυστικό» της διάρκειας;

Το “μυστικό” για εμάς, είναι η αγάπη μας για τον Ελληνικό πολιτισμό και ό,τι αυτός πρεσβεύει για τον άνθρωπο. Συνδυάζοντας αυτή τη βαθιά αγάπη με πολλή δουλειά, συνέπεια, αφοσίωση, επιμονή, προσαρμοστικότητα και υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού είναι εφικτό να χτίσεις σχέσεις με τους αγοραστές που χαρακτηρίζονται από αλληλοσεβασμό και εμπιστοσύνη. Παράλληλα, παρακολουθούμε τις τάσεις της αγοράς και προσπαθούμε να είμαστε πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από τις εξελίξεις που φέρνει η τεχνολογική ανάπτυξη (όπως ενδεικτικά οι διαδικτυακές δημοπρασίες) και φυσικά, οι ανάγκες του κοινού.

Με δεδομένο ότι το 2024 είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τη VERGOS Auctions, πώς
οραματίζεστε το μέλλον; Επόμενα σχέδια; Τι νέο να περιμένουμε;

Τα 35 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά είναι κίνητρο για να συνεχίζουμε να ανεβάζουμε τον πήχη σε κάθε μας δημοπρασία ολοένα και πιο ψηλά. Το νεαρότερο ηλικιακά κοινό θα παραμείνει στις προτεραιότητές μας και ήδη έχει ανταποκριθεί εντυπωσιακά στις δημοπρασίες μας με “έργα τέχνης σε προσιτές τιμές”. Μας ενδιαφέρει επίσης να παρουσιάσουμε νέες κατηγορίες δημοπρασιών τις οποίες ήδη προετοιμάζουμε, με στόχο να προσελκύσουμε στις δημοπρασίες μας ανθρώπους με ποικίλα ενδιαφέροντα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.