Δημιουργήστε μοναδική ατμόσφαιρα διακοπών στο σπίτι σας!

Οι διακοπές στο σπίτι είναι φιλικές προς το περιβάλλον, οικονομικά συμφέρουσες και, πάνω απ’ όλα, εξαιρετικά χαλαρωτικές. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πακετάρισμα, το ίδιο το ταξίδι και τη διαμονή, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να απολαύσετε στο έπακρο τις διακοπές σας από την πρώτη κιόλας μέρα. Και μάλιστα, ακόμη περισσότερο αν έχετε μετατρέψει το μπαλκόνι, τη βεράντα ή τον κήπο σας σε μια ανθισμένη όαση ηρεμίας και γαλήνης.

Με τη βοήθεια των ειδικών του Pelargonium for Europe (PfE) μπορείτε να φτιάξετε μοναδικούς τέτοιους μικρούς παραδείσους με γεράνια, ένα λουλούδι που απαιτεί ελάχιστη φροντίδα και είναι ιδανική επιλογή για όσους προτιμούν να περνούν τις ηλιόλουστες καλοκαιρινές μέρες τους χαλαρώνοντας και όχι κάνοντας κηπουρική.

Μεσογειακή διάθεση

Η θέα και μόνο των γερανιών φέρνει στο νου τις διακοπές, και αυτό γιατί είναι ένα φυτό που ανθίζει τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ είναι και ευρέως διαδεδομένο στις ηλιόλουστες περιοχές της νότιας Ευρώπης. Τα γεράνια είναι ιδανικά για παρτέρια και μπαλκόνια, καθώς λόγω της νοτιοαφρικανικής καταγωγής τους, αντέχουν στον έντονο μεσημεριανό ήλιο και δεν επηρεάζονται από την ακραία ζέστη ή την ξηρασία. Μπορούν να συνδυαστούν με άλλα φυτά που αγαπούν επίσης τον ήλιο και τη ζέστη, όπως φοίνικες ή λεμονιές, για να δημιουργήσουν μια μεσογειακή αίσθηση που συναγωνίζεται οποιονδήποτε προορισμό καλοκαιρινών διακοπών.

Καλοκαιρινό καταφύγιο στον κήπο, το μπαλκόνι ή τη βεράντα

Για να δημιουργήσετε ένα πραγματικό καλοκαιρινό καταφύγιο στον κήπο, στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας, χρειάζεστε και μερικές ακόμα «διακοσμητικές πινελιές». Αντικείμενα όπως ψάθινα έπιπλα και αξεσουάρ, πολύχρωμα μαξιλάρια και άνετες κουβέρτες είναι απαραίτητα για έναν χαλαρωτικό και boho υπαίθριο χώρο. Εάν προσθέσετε και μια ιδιωτική πισίνα στο σκηνικό, οι διακοπές στο σπίτι θα απογειωθούν.

DIY έπιπλα και αυτοσχέδιες γλάστρες

Τα αυτοσχέδια έπιπλα και οι γλάστρες είναι κάτι περισσότερο από μια απλή διακόσμηση. Κάνουν τον υπαίθριο χώρο σας μοναδικό και δημιουργούν μια φιλόξενη και ζεστή ατμόσφαιρα. Και το καλύτερο; Μπορείτε να σχεδιάσετε τα πάντα σύμφωνα με το δικό σας γούστο και να βάλετε την προσωπική σας πινελιά!

Ένα χειροποίητο σκεπαστό έπιπλο προσφέρει προστασία από τον αέρα και τον ήλιο, καθιστώντας το ιδανικό για χαλάρωση στον κήπο, ανεξαρτήτως συνθηκών. Τα πολύχρωμα γεράνια σε γλάστρες και καλάθια, σε συνδυασμό με διάφορα διακοσμητικά αξεσουάρ, δημιουργούν μια μοναδική αίσθηση εξωτικών διακοπών.

Δώστε στον χώρο σας μια επιπλέον δόση λουλουδένιας μαγείας με κομμένα γεράνια, τοποθετημένα σε γυάλινα βάζα πάνω σε ένα ράφι ή σε μια χειροποίητη επιτοίχια βιτρίνα, η οποία μπορεί να φαίνεται σύνθετη, αλλά είναι πραγματικά πολύ απλή στην κατασκευή της. Απλώς κολλήστε μικρούς δοκιμαστικούς σωλήνες σε κυκλικούς μαρμάρινους δίσκους με θερμόκολλα, γεμίστε τους με νερό, τοποθετήστε μέσα τους κομμένα γεράνια και στερεώστε την όλη κατασκευή στον τοίχο χρησιμοποιώντας ειδικά υποστηρικτικά.
Παρεμπιπτόντως, το κόψιμο στα γεράνια δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, αντίθετα, ενισχύει την ανθοφορία τους.