Κλείνουμε τα laptops, βάζουμε τα αθλητικά μας και… φύγαμε για Powerade B2Run Aθens 2024!

Η σωματική άσκηση και το τρέξιμο είναι πολλά παραπάνω από μια απλή γυμναστική. Δεν βελτιώνουν απλώς τη φυσική μας κατάσταση, αλλά αποτελούν βασικά στοιχεία για την ενίσχυση της ψυχικής μας υγείας και ευεξίας και την ανάπτυξη της κοινωνικότητας και του ομαδικού πνεύματος. 

Αν παρατηρήσετε τα πρόσωπα όσων συμμετέχουν ή τερματίζουν σε ένα δρομικό event, θα δείτε μερικά από τα πιο πλατιά χαμόγελα που έχετε συναντήσει ποτέ, όπως και το ότι γιορτάζουν πάντα τη νίκη τους όλοι μαζί, σαν μια ομάδα! 

Κακά τα ψέματα, μπορεί τα τελευταία χρόνια να απολαμβάνουμε με ενθουσιασμό τα οφέλη της τηλεργασίας και να δουλεύουμε φορώντας… παντόφλες, αλλά ένας τρόπος ζωής που περιορίζεται στους τοίχους ενός σπιτιού, δεν είναι και ο πιο υγιεινός. Σήμερα, είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να βρίσκουμε τρόπους να διατηρούμε την άμεση επικοινωνία με τους συναδέλφους μας, καθώς μόνο μέσα από τη συνεργασία και την ομαδικότητα, μπορούμε να εξελιχθούμε ως προσωπικότητες αλλά και ως επαγγελματίες. Ακόμη και μια απλή κουβέντα στον διάδρομο ή στην κουζίνα της εταιρείας πάνω από ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι μπορεί να ενισχύσει την επικοινωνία και το δέσιμο μιας ομάδας. 

Πόσο μάλλον αν λάβουμε μέρος, όλοι μαζί -νέοι και παλιοί συνάδελφοι- στο μεγαλύτερο δρομικό Team Building & Fun Event, το Powerade B2Run Aθens 2024, που διοργανώνεται φέτος για 4η χρονιά από την ΕΥ ΖΗΝ Greece.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να συσφίξουμε τις σχέσεις μας με τους συναδέλφους, είτε από το δικό μας είτε από τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας, από το να περάσουμε ένα απόγευμα όλοι μαζί στο ΟΑΚΑ, να τρέξουμε, να γελάσουμε, να χορέψουμε και να φωτογραφηθούμε με τα εταιρικά μπλουζάκια μας και τα αθλητικά μας outfits, παίρνοντας μέρος στον διαγωνισμό για το πιο ευφάνταστο εταιρικό μπλουζάκι της χρονιάς.

Αυτά κι άλλα πολλά θα γίνουν στο φετινό Powerade B2Run Aθens 2024! Στις 18 Ιουνίου 2024, διευθυντές, στελέχη, γραμματείς και ασκούμενοι θα κλείσουν τους υπολογιστές, θα αφήσουν για λίγο το τρέξιμο του γραφείου και θα βρεθούν στη Γραμμή Εκκίνησης στο εμβληματικό στάδιο του ΟΑΚΑ για να λάβουν μέρος, ο καθένας με τον ρυθμό του και ανάλογα με το επίπεδό του, σε μια ήπια διαδρομή 5 χιλιομέτρων. 

Η διαδρομή ξεκινάει από την καρδιά του Ολυμπιακού Σταδίου και τερματίζει έξω από το στάδιο, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Κάποιοι θα πάνε για την πρόκριση, κάποιοι απλά θα περπατήσουν και κάποιοι θα έρθουν μόνο για το party που θα ακολουθήσει μετά. Ο αγώνας αυτός δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά ανταμείβει κάθε προσπάθεια και συμμετοχή, θέλοντας να μυήσει όλο και περισσότερους στον μαγικό κόσμο του τρεξίματος και το κυριότερο, να τους φέρει πιο κοντά μέσα από μια αθλητική δραστηριότητα!

Το Powerade B2Run Aθens 2024 βασίζεται σε ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο διεθνές concept που  διεξάγεται από το 2008 σε 45 πόλεις της Ευρώπης και της Αφρικής και μετρά περισσότερους από 230.000 συμμετέχοντες παγκοσμίως. 

Σχεδιασμένο ειδικά για εταιρείες, αναδεικνύει τη σημασία της ομαδικότητας, της συνεργασίας, της αλληλοϋποστήριξης και του αλληλοσεβασμού, ενώ παράλληλα καλλιεργεί ένα συλλογικό πνεύμα κι ένα ευχάριστο κλίμα μεταξύ των συναδέλφων, βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα στο γραφείο. 

Στην Ελλάδα, το B2Run πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από την ΕΥ ΖΗΝ Greece το 2019, και μετά τη σύντομη διακοπή λόγω της πανδημίας, επαναλήφθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2022 και το 2023. 

Η επιτυχία ήταν αξιοσημείωτη καθώς μέχρι σήμερα έχουν τρέξει περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι από περισσότερες από 150 εταιρείες, ενώ την προσπάθεια υποστηρίζουν έμπρακτα κάθε χρόνο περισσότεροι από 60 εθελοντές. 

Φέτος,  πάνω από 2.000 εργαζόμενοι, από τουλάχιστον 90 εταιρείες από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους, θα ζήσουν αυτήν την αξέχαστη εμπειρία, που θα τους γεμίσει μόνο θετικές και όμορφες αναμνήσεις με τους συναδέλφους τους. 

Μετά τον αγώνα, θα ακολουθήσει food festival με αλμυρές και γλυκές εκπλήξεις, Τελετή Απονομών με ατομικές και ομαδικές βραβεύσεις, ξεσηκωτική live μουσική από τις 48 Ώρες, αλλά και παιχνίδια, όπως bowling, σκοποβολή, ποδοσφαιράκι, που θα μας κάνουν να νιώσουμε και πάλι παιδιά!

Δηλώστε συμμετοχή εδώ. Οι εγγραφές κλείνουν στις 10/06. 

Κι αν σκέφτεστε ότι μια τέτοια συμμετοχή θα ήταν πολύ ωραία ιδέα, αλλά εσείς δεν έχετε την παραμικρή σχέση με το τρέξιμο, να θυμάστε ότι εδώ δεν έχει σημασία ούτε ο χρόνος ούτε ο ρυθμός με τον οποίο «καταπίνετε» τα χιλιόμετρα, καθώς το Powerade B2Run Aθens 2024 ΔΕΝ είναι ένας ανταγωνιστικός αγώνας. 

Παρόλα αυτά, αν θέλετε να πάτε λίγο καλύτερα προετοιμασμένοι, ακολουθούν παρακάτω μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε την εκδήλωση στο μάξιμουμ:

Ξεκινήστε να τρέχετε μικρές αποστάσεις. Κάντε την αρχή από τα 400 ή τα 500 μέτρα και ανεβείτε σιγά σιγά για να φτάσετε στα 4-5 χιλιόμετρα. 

Το smartphone είναι ένας πολύτιμος φίλος εδώ, καθώς μπορείτε να εγκαταστήσετε σε αυτό μία από τις πάρα πολλές εφαρμογές για τρέξιμο και προπόνηση που διαθέτουν προγράμματα τόσο για τους έμπειρους δρομείς όσο και για τους αρχάριους. 

Μην ξεχνάτε ότι δεν χρειάζετε να βάλετε… φωτιά στην άσφαλτο από τα πρώτα μέτρα. Ειδικά στην αρχή προτιμήστε την εναλλαγή μεταξύ περπατήματος, γρήγορου περπατήματος και τρεξίματος, ώστε νά βελτιώσετε σταδιακά την αντοχή σας και να προετοιμάσετε καλύτερα τους μύες.

Βεβαίως η διατροφή και ο καλός ύπνος είναι δύο ακόμα πολύτιμοι συνεργάτες. Συμβουλευτείτε έναν ειδικό αν έχετε απορίες αλλά λίγο-πολύ όλοι συμφωνούν για την αξία της ενυδάτωσης.

Το Powerade B2Run Aθens 2024 είναι μια ομαδική εκδήλωση. Οργανώστε την ομάδα σας, προγραμματίστε ομαδικές προπονήσεις με τη συμμετοχή δύο τριών ή περισσότερων συναδέλφων και στις διαδρομές σας ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον. 

Και κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό: Δημιουργήστε αναμνήσεις. Φωτογραφηθείτε με τους φίλους και συναδέλφους σας στην προπόνηση, στην αφετηρία, στον τερματισμό και αποτυπώστε τις στιγμές που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Μην το σκέφτεστε! Κλείστε laptop, βγάλτε τις παντόφλες, φορέστε τα αθλητικά σας παπούτσια και ετοιμαστείτε για το Powerade B2Run Aθens 2024, τη μεγαλύτερη γιορτή ευεξίας και αθλητισμού για τον εταιρικό κόσμο!