Νέες συσκευασίες με 15% λιγότερο πλαστικό από την ΗΠΕΙΡΟΣ

Η εταιρεία τυροκομικών ΗΠΕΙΡΟΣ, στο πλαίσιο της στρατηγικής βιωσιμότητάς της και της δέσμευσής της για μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, προχώρησε σε αντικατάσταση των συσκευασιών φέτας και λευκών τυριών σε άλμη 400γρ, περιορίζοντας τη χρήση πλαστικού.
Με τις νέες πιο φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες, η ΗΠΕΙΡΟΣ πετυχαίνει μείωση του πλαστικού κατά 15%. Παράλληλα, οι νέες συσκευασίες φέτας και λευκών τυριών σε άλμη 400γρ. έχουν νέο βελτιστοποιημένο σχήμα, το οποίο εξασφαλίζει μείωση της απορριπτόμενης άλμης κατά 34% και των ατμοσφαιρικών ρύπων κατά 3,6%, συγκριτικά με τις προηγούμενες συσκευασίες των προϊόντων*.
Οι βασικοί άξονες της ESG στρατηγικής που έχει θέσει η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ για την επόμενη πενταετία περιλαμβάνουν τον δραστικό περιορισμό των αποβλήτων και της χρήσης πλαστικού, καθώς και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και της κατανάλωσης νερού. Στόχος είναι τόσο η συμβολή της εταιρείας στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης όσο και η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής όλων.

*Σημειώνεται ότι οι παραπάνω υπολογισμοί έχουν βασιστεί σε μελέτη LCA,
σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 14040:2006 and ISO14044:2006, και ειδικά για το
σενάριο της συσκευασίας Φέτα ΠΟΠ ΗΠΕΙΡΟΣ σε τάπερ 400 γρ.