Τι γλυκό να σ’ αγαπούν …και να το νιώθεις

Καλημέρα SayYesser!!!

Είμαι από αυτούς τους ανθρώπους, που η δύναμη των λέξεων ασκεί πάνω μου επιρροή. Οι λέξεις μπορούν να με αγγίξουν, να με προσπεράσουν ακόμα και να με πληγώσουν, αβίαστα. Είμαι επίσης εξοικειωμένη με τα συναισθήματα του να αγαπάς κάποιον, αλλά πραγματικά ψαχουλεύω στην καρδιά μου πώς είναι να είσαι αληθινά αγαπητός από κάποιον. Κάποιος που να σε λατρεύει από την κορυφή ως τα νύχια. Κάποιος που να σε αγαπάει επειδή είσαι εσύ. Κάποιος που δεν νιώθει τίποτα παρά μόνο αγάπη για σένα. Κάποιος που σε θέλει. Κάποιος που δεν μπορεί να φανταστεί το μέλλον χωρίς εσένα. Κάποιος που σχεδιάζει να περάσει όλη του τη ζωή και να γεράσει μαζί σου.

Όταν ήμουν μικρή ονειρευόμουν να με αγαπήσουν με “ευγενικό” τρόπο. Τώρα που μεγάλωσα ξέρω ακριβώς πώς θέλω να αγαπηθώ.

Θέλω να με αγαπούν με τρόπο που να με κάνει να νιώθω σαν στο σπίτι μου. Θέλω να με αγαπούν με τρόπο που να με κάνει να νιώθω ότι είμαι το κέντρο του σύμπαντός τους. Θέλω να με αγαπούν με τρόπο που να με κάνει να νιώθω ότι δεν είμαι μόνη. Θέλω να με αγαπούν με τρόπο που να με κάνει να νιώθω ότι είμαι μέρος του ταξιδιού τους, των ονείρων τους, του μέλλοντός τους. Θέλω να με αγαπούν με τρόπο που να με κάνει να νιώθω ότι αξίζω στοργή.

Θέλω να με αγαπούν με τρόπο που να με κάνει να νιώθω ότι είμαι θησαυρός, όχι κτήμα. Θέλω να με αγαπούν με τρόπο που να με κάνει να νιώθω ότι είμαι δώρο, όχι απλώς βάρος. Θέλω να με αγαπούν με τρόπο που να με κάνει να νιώθω ότι είμαι έργο τέχνης. Θέλω να με αγαπούν με τρόπο που να με κάνει να νιώθω ότι είμαι αριστούργημα, όχι απλώς σκίτσο. Θέλω να με αγαπούν με τρόπο που να με κάνει να νιώθω ότι είμαι μια συμφωνία, όχι μόνο μια νότα. Θέλω να με αγαπούν με έναν τρόπο που να με κάνει να νιώθω ότι είμαι ένα ποίημα, όχι μόνο μια γραμμή.

Θέλω να με αγαπούν με τρόπο που να με κάνει να νιώθω σαν να είμαι σπίτι μου. Θέλω να με αγαπούν με έναν τρόπο που να με κάνει να νιώθω ότι είμαι καταφύγιο. Θέλω να με αγαπούν με τρόπο που να με κάνει να νιώθω ότι είμαι ένα μέρος όπου μπορώ να είμαι ο εαυτός μου, χωρίς να φοβάμαι την κρίση ή την απόρριψη.

Θέλω να με αγαπούν με τρόπο που να με κάνει να νιώθω ότι είμαι μέρος της ιστορίας τους. Θέλω να με αγαπούν με τρόπο που να με κάνει να νιώθω ότι είμαι ένα κεφάλαιο στο βιβλίο τους. Θέλω να με αγαπούν με τρόπο που να με κάνει να νιώθω ότι είμαι ένας στίχος στο ποίημά τους. Θέλω να με αγαπούν με έναν τρόπο που να με κάνει να νιώθω ότι είμαι μια νότα στο τραγούδι τους. Θέλω να με αγαπούν με τρόπο που να με κάνει να νιώθω ότι είμαι μέρος του μέλλοντός τους. Θέλω να με αγαπούν με τρόπο που να με κάνει να νιώθω ότι είμαι μέρος των ονείρων τους. Θέλω να με αγαπούν με τρόπο που να με κάνει να νιώθω ότι είμαι μέρος των φιλοδοξιών τους. Θέλω να με αγαπούν με τρόπο που να με κάνει να νιώθω ότι είμαι μέρος του αύριό τους.

Tip of the Day: “Τι γλυκό να σ’ αγαπούν” λέει το τραγούδι. Λέγεται άραγε αλλιώς το συναίσθημα που νιώθεις όταν σε αγαπούν ή καλύπτεται και αυτό από τη λέξη “αγάπη”;

Μόνο που ίσως η αγάπη δεν αφορά μόνο τα συναισθήματα που πρόκειται να βιώσουμε, αλλά τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να την κρατήσουμε ζωντανή. Έχει να κάνει με το να είσαι παρών και να είσαι πρόθυμος να καταβάλεις προσπάθεια για να κάνεις κάποιον να νιώσει ότι τον βλέπεις, τον ακούς και τον αγαπάς. Έχει να κάνει με την υπομονή, την κατανόηση και τη συγχώρεση. Έχει να κάνει με το να είσαι πρόθυμος να αναπτυχθείς, να μάθεις ώστε να εξελιχθείτε μαζί. Γιατί τελικά η αγάπη δεν είναι απλώς ένα συναίσθημα. Η αγάπη είναι μια επιλογή, μια δέσμευση και ένα ταξίδι που απαιτεί προσπάθεια, υπομονή, επιμονή και αφοσίωση. Πάντα πιστεύω ότι το αύριο έχει κάτι πιο φωτεινό, και αν τελικά με αγάπησαν όπως αγαπώ θα το νιώσω και θα μου απαντήσω με σιγουριά, λίγο πριν πάρω την τελευταία ανάσα μου. Έως τότε η ζωή είναι εκεί έξω και το παιχνίδι παίζεται ακόμα…