Το «Flavour Forecast» της Diageo αποκαλύπτει τις πιο δημοφιλείς γεύσεις του φετινού καλοκαιριού!

Η Diageo, κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στον κόσμο και την Ελλάδα, αποκαλύπτει τις πέντε γεύσεις που θα κυριαρχήσουν φέτος το καλοκαίρι – Umami, Spicy, Tropical, Treating και Bloom Harvest.

Το «Flavour Forecast» της Diageo δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Ai Palette, ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης που προσδιορίζει τις αναδυόμενες τάσεις στα τρόφιμα και τα ποτά παρακολουθώντας παγκόσμιες συνομιλίες και τάσεις σε διαδικτυακές πλατφόρμες και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με βάση αυτές τις πληροφορίες, το «Flavour Forecast» της Diageo προβλέπει ότι αυτό το καλοκαίρι οι πιο δημοφιλείς γεύσεις θα είναι:
  • Umami Universe: Αν και συχνά το συγχέουν, ως ένα μόνο συστατικό, το Umami καλύπτει μοναδικές και διαφορετικές αλμυρές γεύσεις. Οι αλμυρές νότες του, από τον κουρκουμά (+79% στο Ηνωμένο Βασίλειο1) το Gochujang (+55% στις ΗΠΑ), μέχρι και το Parmesan Espresso Martini (+12% στις ΗΠΑ), όχι μόνο ενισχύουν τα παραδοσιακά γευστικά προφίλ, αλλά αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη επιθυμία και ζήτηση της κοινωνίας να ανακαλύψει νέες εμπειρίες, παραδόσεις και γεύσεις διαφορετικών πολιτισμών. Μια τάση που παρατηρείται εκτός ​​από το φαγητό και το ποτό, και με τη δημοτικότητα του K-Pop και του ‘Squid Game’, και τη δημοτικότητα των κορεατικών και άλλων ασιατικών και μη πολιτισμών.
  • Spicy Spark: Οι πικάντικες γεύσεις κάνουν μια τολμηρή είσοδο στη σκηνή των κοκτέιλ και των αλκοολούχων ποτών. Με τις τάσεις να αυξάνονται για το Jalapeno (+32% στο Ηνωμένο Βασίλειο), το Pepperoncini (+53% στην Αυστραλία) και το Chilli (+36% στις ΗΠΑ), αυτή η έντονη γευστική εμπειρία αντικατοπτρίζει μια στροφή προς πιο περίπλοκα προφίλ γεύσης. Αυτό, προκύπτει και από το 15%1 καταναλωτών παγκοσμίως που αναζητούν κάτι διαφορετικό και αναπάντεχο στο φαγητό ή το ποτό τους. Μάλιστα, στην Αμερική οι καταναλωτές προτιμούν την Λατινική και Μεξικάνικη κουζίνα από την Ιταλική, ενώ σχεδόν οι μισοί καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιούν πλέον καυτερές σάλτσες καθημερινά στα γεύματα τους. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Απολαύστε υπεύθυνα