Γιόρτασε τα γενέθλιά σου, δώσε αξία στη ζωή σου και ύμνησε την ύπαρξή σου

Καλημέρα SayYesser!!!

Ιούλιος, μήνας γενεθλίων και προσωπικής ανασκόπησης… Όμως αν κοιτάξω κατάματα την πραγματικότητα θα δω με τι χαρά γιορτάζω, κάνω εκπλήξεις και οργανώνω πάρτι για τους δικούς μου ανθρώπους παρά για τον εαυτό μου. Έχω επιτρέψει -γιατί εγώ είμαι η μόνη υπεύθυνη γι’ αυτό, τα δικά μου γενέθλια να περνούν πάντα στα ψιλά, χωρίς τυμπανοκρουσίες και λοιπές φανφάρες. Όμως ξέρεις κάτι; Είναι άδικο! Για να μπορώ να κάνω σημαντική την ημέρα γενεθλίων των άλλων πρέπει αρχικά να αρχίσω να γιορτάζω και να χαίρομαι για τη δική μου πρώτα! Και είναι και πολύ λογικό ξέρεις… γιατί αν δεν είχα γεννηθεί εγώ ποιος θα γιόρταζε και θα έκανε εκπλήξεις στους υπόλοιπους;

Τα γενέθλιά μας, είναι μια μοναδική μέρα κάθε χρόνο που σηματοδοτεί την επέτειο της γέννησής μας. Ο καθένας μπορεί να γιορτάσει τα γενέθλιά του με διάφορους τρόπους, από μεγάλες γιορτές μέχρι πιο ήσυχες και προσωπικές στιγμές αλλά το συμπέρασμα είναι απλό, αδιαμφισβήτητο και ένα: είναι πολύ σημαντικό να γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας!

Αλήθεια, ακόμα αναρωτιέσαι γιατί είναι τόσο σημαντικό; Και όμως είναι τόσο απλό! Γιορτάζοντας τα γενέθλιά μας, αναγνωρίζουμε και τιμούμε την ύπαρξή μας. Είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε όλα όσα έχουμε επιτύχει και να εκτιμήσουμε τον εαυτό μας για όλα όσα είμαστε. Αυτή η αυτοεκτίμηση είναι σημαντική για την ψυχική μας υγεία και την αυτοπεποίθησή μας. Επίσης, τα γενέθλια είναι μια αφορμή για να συγκεντρωθούμε με τους φίλους και την οικογένειά μας. Αυτές οι στιγμές ενισχύουν τις σχέσεις μας και δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις. Η αγάπη και η στήριξη από τους αγαπημένους μας ανθρώπους μας βοηθούν να νιώθουμε συνδεδεμένοι και ευτυχισμένοι.
Η ημέρα των γενεθλίων μας, όπως σου είπα και παραπάνω, είναι επίσης μια καλή στιγμή για αναστοχασμό. Μπορούμε να σκεφτούμε την προηγούμενη χρονιά, τις χαρές και τις προκλήσεις της, και να θέσουμε νέους στόχους για το μέλλον. Αυτή η διαδικασία μας βοηθά να αναπτυχθούμε και να προοδεύσουμε ως άτομα.
Τέλος, τι πιο σημαντικό από το να γιορτάζουμε την ίδια τη ζωή! Τα γενέθλια μας θυμίζουν ότι η ζωή είναι ένα δώρο. Γιορτάζοντας την ημέρα αυτή, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για το ότι ζούμε και αναγνωρίζουμε τη σημασία της κάθε στιγμής. Ο εορτασμός αυτός μας βοηθά να εκτιμούμε τις μικρές χαρές και να βρίσκουμε λόγους για να είμαστε χαρούμενοι.

Tip of the Day: Γιορτάζοντας τα γενέθλιά μας, δίνουμε αξία στον εαυτό μας, ενισχύουμε τις σχέσεις μας, αναστοχαζόμαστε και θέτουμε νέους στόχους και γιορτάζουμε τη ζωή. Είναι μια ευκαιρία να συνδεθούμε με τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας, να εκτιμήσουμε όσα έχουμε και να χαρούμε για όλα όσα θα έρθουν. Μην παραλείπεις να γιορτάζεις τα γενέθλιά σου. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να τιμήσεις τον εαυτό σου, να ζήσεις τη στιγμή και να γιορτάσεις τη ζωή!

Τα γενέθλια είναι μία καλή αφορμή να κοιτάξεις πίσω με ευγνωμοσύνη και να δεις μπροστά με ελπίδα.