H πρώτη διαφήμιση που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη και απευθύνεται σε παιδιά

H AI έχει μπει φυσικά και στον χώρο της διαφήμισης και μάλιστα η πρώτη διαφήμιση που απευθύνεται σε παιδιά και έχει δημιουργηθεί μέσω τεχνητής νοημοσύνης είναι πλέον γεγονός!

Η εταιρεία παιχνιδιών Toys”R”Us είναι εκείνη που έχει την πρωτιά! Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, η εταιρεία συνεργάστηκε με το πρακτορείο Native Foreign. Για τη συγκεκριμένη διαφήμιση χρησιμοποιήθηκε το πρόγραμμα Sora που αναπτύσσει η OpenAI, δημιουργός του ChatGPT.

Πρόκειται για ένα κλιπ με διάρκεια 66 δευτερολέπτων που ακολουθεί τον νεαρό ιδρυτή της Toys”R”Us, τον Charles Lazarus, ο οποίος είχε ένα όραμα… να μεταμορφώσει τα καταστήματα παιχνιδιών με τη βοήθεια της μασκότ της μάρκας, της καμηλοπάρδαλης Geoffrey, την οποία είδε σε ένα όνειρο!

Με τίτλο The Origin of Toys”R”Us, λοιπόν, το βίντεο αφηγείται την ιστορία προέλευσης του ιδρυτή της Toys”R”Us Charles Lazarus, γιου ενός ιδιοκτήτη καταστήματος ποδηλάτων που δημιούργησε το κατάστημα παιχνιδιών το 1957. Ζωντανεύει τη μασκότ της εταιρείας , Geoffrey the Giraffe, και διαθέτει πολλά οπτικά εφέ, «σχεδόν εξ ολοκλήρου» που δημιουργούνται από το Sora με προτροπές κειμένου. Η εταιρεία συνεργάστηκε με το πρακτορείο δημιουργικών Native Foreign, το οποίο είχε υποψηφιότητα για Emmy, για την παραγωγή της ταινίας.

«Μέσω του Sora, μπορέσαμε να πούμε αυτή την απίστευτη ιστορία με αξιοσημείωτη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα», δήλωσε ο Nik Kleverov, Chief Creative Officer στο Native Foreign.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ομάδα κατάφερε να «φέρει μια ιδέα στην πραγματικότητα μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες, συμπυκνώνοντας εκατοντάδες επαναληπτικές λήψεις σε μερικές δεκάδες». Για τη μουσική για την ταινία μικρού μήκους, μια πρωτότυπη μουσική παρτιτούρα ανατέθηκε στον Aaron Marsh του indie rock συγκροτήματος Copeland.

Μέχρι στιγμής το feedback της πρώτης διαφήμισης με ΑΙ που απευθύνεται σε ανήλικο κοινό τα έχει όλα. Υπάρχουν πολλοί που αποθεώνουν τη διαφήμιση και τη χαρακτηρίζουν συναρπαστική. Από την άλλη, πολλοί είναι και οι επικριτές της. Μάλιστα κάποιοι τη χαρακτήρισαν ακόμα και ανατριχιαστική.

Δείτε την και περιμένουμε τη γνώμη σας!