Η αληθινή δύναμη του είναι

Καλημέρα SayYesser και καλή εβδομάδα!!!

Στη ζωή μας, συχνά πασχίζουμε να αποδείξουμε ποιοι είμαστε. Διεκδικούμε αναγνώριση, επιβεβαίωση και επιδιώκουμε να μας αποδεχτούν οι άλλοι για αυτό που πιστεύουμε πως είμαστε. Όμως, αν πραγματικά είμαστε αυτό που είμαστε, γιατί είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη μας να πείσουμε και τους άλλους;

Σκέψου το για μια στιγμή. Κάθε φορά που νιώθουμε την ανάγκη να εξηγήσουμε τον εαυτό μας, να δικαιολογήσουμε τις επιλογές μας ή να υπερασπιστούμε τα πιστεύω μας, χάνουμε κάτι από την ουσία μας. Γιατί η αληθινή δύναμη βρίσκεται στην ηρεμία και τη σιγουριά του “είναι”. Όταν είμαστε αληθινοί με τον εαυτό μας, δεν χρειάζεται να πείσουμε κανέναν για την αξία μας. Η αξία μας ακτινοβολεί από μέσα μας, φυσικά και αβίαστα.

Έχουμε όλοι περάσει από καταστάσεις όπου νιώσαμε την ανάγκη να αποδείξουμε την αξία μας στους άλλους – είτε στη δουλειά, στις φιλίες, είτε ακόμα και στις οικογένειές μας. Αλλά μήπως, αντί να προσπαθούμε να πείσουμε τους άλλους, πρέπει να θυμηθούμε να πείσουμε πρώτα τον εαυτό μας; Να αποδεχτούμε εμάς, με όλες τις ατέλειες και τις ιδιαιτερότητές μας;

Όταν ζούμε με αυτοπεποίθηση και αυθεντικότητα, οι άλλοι το νιώθουν. Η παρουσία μας γίνεται πιο ισχυρή και οι σχέσεις μας πιο ειλικρινείς. Δεν χρειαζόμαστε μάσκες ή προσποιήσεις. Αντίθετα, μπορούμε να είμαστε αυθεντικοί, να αγκαλιάσουμε τον εαυτό μας και να επιτρέψουμε στους άλλους να δουν την αλήθεια μας.

Αν θα έπρεπε να μοιραστώ μαζί σου μόνο μία φράση, αυτή θα ήταν: ζήσε την αλήθεια σου. Άφησε την ανάγκη της επιβεβαίωσης πίσω σου και αγκάλιασε την ουσία του “είναι”. Είμαστε αρκετοί έτσι όπως είμαστε. Δεν χρειάζεται να πείσουμε κανέναν. Η δύναμή μας είναι αυτονόητη και αδιαμφισβήτητη.

Tip of the Day: Αν η αληθινή δύναμη βρίσκεται στην αυτοπεποίθηση του “είναι”, τότε δώσε στον εαυτό σου την άδεια να είναι αληθινός. Παρατήρησε πώς αλλάζει η ενέργειά σου όταν δεν προσπαθείς να πείσεις κανέναν για την αξία σου. Αγάπησε τον εαυτό σου όπως είναι, και θα δεις ότι οι άλλοι θα κάνουν το ίδιο.
Εξάλλου αν είσαι δεν χρειάζεται να πείσεις ότι είσαι…