KMOΠ: Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στο Επίκεντρο: Προοπτικές για την απασχόληση των νέων σε ένα μεταβαλλόμενο Κόσμο

Σημαντικές προκλήσεις και ευκαιρίες που αφορούν την αγορά εργασίας και την απασχόληση βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης του ΚΜΟΠ με τίτλο «Επιχειρηματικότητα με θετικό κοινωνικό πρόσημο #2», η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στο Impact Hub Athens. Η εκδήλωση ανέδειξε τη συμβολή των επιχειρήσεων στην κοινωνική ευημερία και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον αναδυόμενο ρόλο του Social Impact Manager.

Ο Δρ. Γιάννης Παππάς, Head of Programmes του ΚΜΟΠ και ο κ. Κωνσταντίνος Στυλιαράς, Αναλυτής του ΣΒΕ, αναφέρθηκαν στη σημασία των κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων, οι οποίες εστιάζουν στον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Αυτές οι επιχειρήσεις μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε σύγχρονες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, η φτώχεια και οι ανισότητες.

Ο κ. Τάσος Παλαιολόγος, HR Manager του ΚΜΟΠ, παρουσίασε ένα νέο δωρεάν ασύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ενίσχυση των προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων των νέων, το οποίο όσοι-ες επιθυμούν μπορούν να το παρακολουθήσουν εδώ.