Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος: Πρεμιέρα στις 9 Σεπτεμβρίου για τις Ακαδημίες των Ολυμπιονικών

Την έναρξη λειτουργίας των Ακαδημιών των Ολυμπιονικών, τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, ανακοινώνει ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος. Ο αρχαιότερος αθλητικός σύλλογος της χώρας μας, επενδύει και φέτος δυναμικά στην προσχολική, παιδική και εφηβική ηλικία με τμήματα όλων των αθλημάτων για παιδιά από 3 έως 18 ετών.

Σκοπός των Ακαδημιών του Πανελληνίου είναι να συμβάλουν στην κινητική εκπαίδευση, βοηθώντας τα παιδιά να γνωρίσουν το σώμα τους, να μάθουν αξίες όπως η συνέπεια και η πειθαρχία, αλλά και να καλλιεργήσουν δεσμούς φιλίας.

Μέσα από τα προγράμματα, τα οποία σχεδιάστηκαν βάσει των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, παρακολουθείται η σωματική ανάπτυξη του κάθε παιδιού και καταγράφεται η πρόοδός του.

Παράλληλα με τα παιδιά, από τις Ακαδημίες των Ολυμπιονικών μπορούν φέτος να ωφεληθούν και οι γονείς οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ομαδικά προγράμματα φυσικής κατάστασης και να συμμετάσχουν σε αθλοπαιδιές και μαχητικές τέχνες τις ώρες που τα παιδιά τους θα αθλούνται.