Και πού πάει η χαρά μας όταν μεγαλώνουμε;

Καλημέρα SayYesser!!!

Αναρωτήθηκες ποτέ πού πάει η χαρά μας όταν μεγαλώνουμε; Πολλές φορές, σαν παιδιά, το γέλιο και η αμεριμνησία ήταν το καθημερινό μας πρόγραμμα. Και ξαφνικά, μεγαλώνουμε και η χαρά μας μοιάζει να έχει μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων! Κρύβεται…

Πιθανώς η χαρά μας να ακολουθεί τα όνειρα που είχαμε όταν ήμασταν μικροί και μας φαίνονταν τόσο εφικτά. Ίσως η ευθύνη και οι υποχρεώσεις της ενήλικης ζωής να μας την κρύβουν προσωρινά. Ίσως πάλι να φταίει το γεγονός ότι όταν ήμασταν μικροί, η ζωή ήταν γεμάτη από μικρές και μεγάλες χαρές. Από το παιχνίδι στο πάρκο μέχρι το γλυκό που παίρνουμε σαν επιβράβευση, όλα ήταν λόγοι για γέλιο και χαρά. Ωστόσο, καθώς μεγαλώνουμε, οι προτεραιότητες αλλάζουν. Δουλειά, λογαριασμοί, υποχρεώσεις, όλα αυτά έρχονται να προσθέσουν βάρος στη ζωή μας.

Όμως, υπάρχει μια παγίδα εδώ: συχνά ξεχνάμε ότι η χαρά δεν είναι προνόμιο μόνο των παιδιών αλλά δικαίωμα και των ενηλίκων, αρκεί να μην ξεχνάμε να την αναζητάμε τις σωστές στιγμές και με τους σωστούς τρόπους. Η χαρά δεν είναι κάτι που απλά συμβαίνει. Είναι κάτι που δημιουργούμε. Πώς; Εδώ είναι μερικά tips για να την ξαναβρούμε:

1. Μικρές Στιγμές Ευτυχίας: Αναζήτησε και φρόντισε να απολαμβάνεις τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας. Ένα ωραίο γεύμα, ένας περίπατος, μια συζήτηση με έναν φίλο.
2. Ασχολήσου με τα Χόμπι σου: Εάν κάποτε αγαπούσες να ζωγραφίζεις, να διαβάζεις βιβλία ή να παίζεις κάποιο μουσικό όργανο, ήρθε η ώρα να ασχοληθείς ξανά! Αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να σου φέρουν μεγάλη χαρά, όσο και αν πιστεύεις πως δεν έχεις χρόνο για χάσιμο.
3. Κράτησε τις Σχέσεις σου Ζωντανές: Φρόντισε τις σχέσεις σου με τους ανθρώπους που αγαπάς. Οι φιλίες και οι σχέσεις μπορούν να γεμίσουν τη ζωή σου με χαρά και υποστήριξη.
4. Μην Ξεχνάς να Γελάς: Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο. Δες μια κωμωδία, διάβασε κάτι αστείο ή απλά θυμήσου παλιές αστείες ιστορίες με φίλους.

Tip of the Day: Η χαρά της ζωής δεν βρίσκεται στην κατοχή υλικών αγαθών, αλλά στην κατοχή αξέχαστων στιγμών γι’ αυτό βάλε στο πρόγραμμά σου τουλάχιστον μία δραστηριότητα την εβδομάδα που σε γεμίζει χαρά. Μπορεί να είναι οτιδήποτε, από μια βόλτα στη φύση μέχρι μια συνάντηση με φίλους. Η προγραμματισμένη χαρά είναι πιο πιθανό να συμβεί και να σε αναζωογονήσει παρά να την περιμένεις με τα χέρια σταυρωμένα κλεισμένος μέσα στο σπίτι.
Να θυμάσαι ότι η χαρά είναι εδώ, ακόμη και στην ενήλικη ζωή. Πρέπει απλά να θυμηθείς πώς να την “ξετρυπώσεις” ξανά. Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να την περνάμε χωρίς γέλιο και χαρά!
Άντε, λοιπόν, βρες τη χαρά σου και άφησε τη να λάμψει στην καθημερινότητά σου!