Βάλε το πλυντήριο να δουλέψει δύο φορές…

Καλημέρα SayYesser!!!

Σήμερα έρχομαι με μία αληθινή ιστορία από την Kate Scott και πραγματικά όποτε πιέζομαι γενικά ή ειδικά με το σπίτι, τα παιδιά, τη δουλειά το μυαλό μου παίζει σε λούπα τη φράση “βάλε το πλυντήριο να δουλέψει δυο φορές”…

“Όταν βρισκόμουν σε μια από τις πιο δύσκολες φάσεις της ζωής μου, υπήρχαν μέρες που δεν μπορούσα καν να σηκωθώ από το κρεβάτι. Δεν είχα καθόλου ενέργεια ή κίνητρο και μόλις που τα έβγαζα πέρα.

Ακόμα και η ψυχοθεραπεία φαινόταν πολύ δύσκολη. Πήγαινα κάθε εβδομάδα, και μια συγκεκριμένη μέρα, δεν είχα κάτι να πω στη συνεδρία. Ο θεραπευτής μου με ρώτησε πώς πήγαινε η εβδομάδα μου, και δεν είχα πραγματικά τίποτα να του απαντήσω.

«Με τι παλεύεις;» με ρώτησε.

Έκανα μια χειρονομία γύρω μου και είπα, «Δεν ξέρω, ρε φίλε. Με τη ζωή.»

Μη ικανοποιημένος με την απάντησή μου, είπε, «Όχι, τι ακριβώς σε ανησυχεί αυτή τη στιγμή; Τι σε κατακλύζει; Όταν πας σπίτι σήμερα, ποιο ζήτημα θα σε κοιτάζει κατάματα;»

Ήθελα να του δώσω μια απάντηση που να έχει ουσία, κάτι που να φαίνεται άξιο πάλης. Αλλά αντί αυτού, του είπα την αλήθεια.

«Ειλικρινά;» είπα. «Τα πιάτα. Είναι χαζό, το ξέρω, αλλά όσο περισσότερο τα κοιτάζω, τόσο περισσότερο δεν μπορώ να τα κάνω, γιατί θα πρέπει να τα τρίψω πριν τα βάλω στο πλυντήριο πιάτων, γιατί το πλυντήριό μου είναι χάλια, και απλώς δεν αντέχω να τρίψω τα πιάτα.»

Ένιωσα σαν ηλίθια λέγοντάς το αυτό δυνατά. Τι είδους ενήλικας καταρρέει εξαιτίας μιας στοίβας πιάτων; Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω με πραγματικά προβλήματα, κι εγώ παραπονιέμαι στον θεραπευτή μου για μια βασική δουλειά του σπιτιού;

Και όμως, ο θεραπευτής μου κούνησε το κεφάλι με κατανόηση. Και τότε μου έδωσε τη συμβουλή του:

«Βάλε το πλυντήριο πιάτων να δουλέψει δύο φορές.»

Τι; Άρχισα να του λέω ότι δεν πρέπει να το κάνεις αυτό, αλλά με σταμάτησε αμέσως.

«Γιατί στο καλό δεν πρέπει; Αν δεν θέλεις να τρίψεις τα πιάτα και το πλυντήριό σου είναι χάλια, βάλε το να δουλέψει δύο φορές. Βάλε το να δουλέψει τρεις φορές, ποιος νοιάζεται; Κανόνες δεν υπάρχουν.»

Τα λόγια του με εξέπληξαν με έναν τρόπο που δεν μπορώ να εκφράσω σωστά.

Εκείνη την ημέρα, γύρισα σπίτι και έριξα τα βρωμερά πιάτα στο πλυντήριο και το έβαλα να δουλέψει τρεις φορές.”

Tip of the Day: Όταν η ζωή σου μοιάζει ανυπόφορη, να θυμάσαι: κανόνες δεν υπάρχουν!!! Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βάλεις το πλυντήριο πιάτων να δουλέψει δύο φορές.