Πολλοί από σας έχετε βαρεθεί το κλασικό τοστ στο πρωινό. Ένας πολύ ωραίος τρόπος να
συνδυάσουμε τις πρωτεΐνες του πρωινού μας είναι τα σπιτικά begel . Πολύ εύκολη συνταγή που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
120 γρ. (1 φλ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο το
200 γρ. cottage cheese ή γιαούρτ
2κ.γ bakin
αλάτι, ρίγαν
1 αυγό για άλειμμ
σουσάμι (αν θέλεις
Εκτέλεση :
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με το cottage cheese
γιαούρτι + baking . Πρόσθεσε αλάτι και ρίγανη αν θέλεις.
Ζύμωσε μέχρι να αποκτήσεις ένα τέλειο ζυμαράκι
Χώρισε σε 4 μπάλες των 80 γραμμαρίων η μία
Φτιάξε ένα μακρόστενο ζυμάρι και ένωσε τις δύο άκρες του. Κάνε το ίδιο και με τα
μπαλάκια.
Σχημάτισε bagel
Χτύπα το αυγό και πέρνα την επιφάνεια του κάθε bagel με αυτό. Ρίξε από πάν
σουσάμι.
Προθέρμανε το AIRFRYER στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά
Βάλε μέσα τα bagels και ψήσε για 10-12 λεπτά. Στα μισά του χρόνου γύρισε τ
bagels από την άλλη μεριά και συνέχισε το ψήσιμο.
Αφού λοιπόν έχουμε τη βάση του πρωινού μας μπορούμε να το καταναλώσουμε με πολλούς
τρόπους όπως
– Με τυρί Φιλαδέλφεια – γαλοπούλα – ντομάτα
– Με τυρί σου τοστ – αυγό βραστό + σως μουστάρδας
– Με τόνο ή καπνιστό σολομό – τυρί Φιλαδέλφεια + αγγούρι σε ροδέλες
– Με ομελέτα – αβοκάντο – τυρί
Με όποιο τρόπο αποφασίσετε να το δοκιμάσετε, το σίγουρο είναι ότι δε θα πάψει να είναι από τα
αγαπημένα σας πρωινά.
Καλή απόλαυση!