Από τη Γη στο Ποτήρι: Η διαδρομή του γλυκάνισου του Ούζου Πλωμαρίου

Ο γλυκάνισος είναι η ψυχή του Ούζου Πλωμαρίου. Καλλιεργημένος με φροντίδα στο Λισβόρι της Λέσβου, εκεί όπου το κλίμα, η αλμύρα και η γη γεννούν τον καλύτερο γλυκάνισο στον κόσμο, το αρωματικό αυτό φυτό γίνεται η αφετηρία ενός ξεχωριστού ταξιδιού από τη γη στο ποτήρι μας.

Η σπορά ξεκινά κάθε άνοιξη, όταν η φύση ξυπνά, και τα κτήματα του Πλωμαρίου γεμίζουν πράσινο. Ο γλυκάνισος χρειάζεται φροντίδα, εμπειρία και τον δροσερό αέρα από τον Κόλπο της Καλλονής, που προστατεύει τα φυτά στις καλοκαιρινές ζέστες. Όταν οι καρποί ωριμάσουν τον Ιούλιο, συγκομίζονται προσεκτικά και αποξηραίνονται με τρόπο που κρατά ζωντανό το άρωμά τους.

Κοσκινισμένοι και αποθηκευμένοι σε ελεγχόμενο περιβάλλον, οι καρποί παραμένουν αναλλοίωτοι μέχρι να δώσουν ξανά ζωή στην επόμενη σοδειά. Ο καλύτερος γλυκάνισος κρατείται για σπορά, διασφαλίζοντας τη σταθερή ποιότητα του Ούζου Πλωμαρίου μέσα στα χρόνια.

Ο γλυκάνισος του Λισβορίου, το νερό του ποταμού Σεδούντα, το αλάτι της Καλλονής και τα βότανα της ελληνικής γης συνθέτουν μια μυστική συνταγή 130 ετών. Ένα απόσταγμα με αρώματα, γεύση και ιστορία – γιατί όταν έχει ήλιο, έχει Πλωμάρι.