Με το φετινό μήνυμα της Συμμαχίας για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων, «Τα μαγειρεύουμε για να τα φάμε ή για να τα πετάμε;», ο Γρηγόρης συμμετέχει δυναμικά στη Food Saving Action Week 2025 (29/09–05/10), με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Σπατάλη Τροφίμων στις 29 Σεπτεμβρίου.
Σταθερά προσηλωμένος στη βιωσιμότητα, ο Γρηγόρης υλοποιεί πρωτοβουλίες όπως η δωρεά αδιάθετων μερίδων σε κοινωφελείς σκοπούς, η διάθεση προϊόντων σε προσιτές τιμές μέσω του Happy Hour, αλλά και η εφαρμογή ορθών πρακτικών που περιορίζουν τα απόβλητα τροφίμων.
Στο πλαίσιο της εβδομάδας δράσης, η εταιρεία στηρίζει την εκστρατεία με digital καμπάνιες ενημέρωσης, εκπαιδευτικές δράσεις στα καταστήματα, αλλά και κινητοποίηση των εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία, μέσα από πρακτικές συμβουλές και συνταγές για αξιοποίηση περισσευούμενων τροφίμων.
Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας, με την Ελλάδα να καταγράφει πάνω από 2 εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων κάθε χρόνο, ενώ το 11,2% του πληθυσμού βιώνει επισιτιστική ανασφάλεια. Παράλληλα, ευθύνεται για 8–10% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, συμβάλλοντας στην κλιματική κρίση.
Ο Γρηγόρης υπενθυμίζει: η σπατάλη τροφίμων μας αφορά όλους. Είμαστε μέρος της λύσης. Γιατί τελικά, τα μαγειρεύουμε για να τα φάμε – όχι για να τα πετάμε.