«Ευρωπαίος Σεφ 2025» ανακηρύχθηκε καθηγητής της Ανώτερης Σχολής ΑΚΜΗ στη Χαλκίδα

Μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση για την ελληνική γαστρονομία και την εκπαιδευτική κοινότητα της Ανώτερης Σχολής ΑΚΜΗ στη Χαλκίδα σημειώθηκε στην Ισπανία, όπου ο καθηγητής του Τομέα Γαστρονομίας, Ιάκωβος Απέργης, ανακηρύχθηκε «Ευρωπαίος Σεφ 2025» (Europe Chef of the Year) από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Οινοποιών και Γαστρονομίας (CEUCO).

Η βράβευση αυτή αποτελεί αναγνώριση της πολυετούς επαγγελματικής του πορείας, της δημιουργικότητας και της αφοσίωσής του στη σύγχρονη ευρωπαϊκή γαστρονομία, καθώς και της σημαντικής συμβολής του στην ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας σε διεθνές επίπεδο. Ανάμεσα σε κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου από όλη την Ευρώπη, ο Ιάκωβος Απέργης ξεχώρισε όχι μόνο για τις τεχνικές του δεξιότητες, αλλά και για το έντονο κοινωνικό του αποτύπωμα.

Ιδιαίτερα γνωστή είναι η πολυετής εθελοντική του δράση σε φορείς και ιδρύματα, καθώς και η ουσιαστική συμβολή του στις κουζίνες του Τζάνειου Νοσοκομείου, όπου με το έργο του συνέβαλε στην αλλαγή της αντίληψης γύρω από το νοσοκομειακό φαγητό, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα, τη φροντίδα και τον σεβασμό προς τον άνθρωπο.

Για την Ανώτερη Σχολή ΑΚΜΗ, η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και το ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει τη σχολή. Η παρουσία καταξιωμένων επαγγελματιών, όπως ο Ιάκωβος Απέργης, εμπνέει τους σπουδαστές και ενισχύει τη σύνδεση της γνώσης με το ήθος, την προσφορά και την επαγγελματική αριστεία.