9)Ήξερες ότι…

2+1 λάθη που καταστρέφουν τα μαλλιά μας

Υπάρχουν κάποια λάθη που κάνουμε συνέχεια και έχουν επιπτώσεις στα μαλλιά μας. Πρώτα απ΄ όλα στο κάθε λούσιμο,  λούζουμε τα μαλλιά μας 2 και 3 φορές. Αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς όχι μόνο δεν μας ωφελεί,  αντίθετα εξαφανίζει τα απαραίτητα έλαια και δίνει στα μαλλιά θαμπό τόνο. Το δεύτερο βασικό λάθος που κάνουμε σχεδόν μετά από κάθε λούσιμο είναι ότι χτενίζουμε τα μαλλιά μας ενώ είναι νωπά. Γιατί είναι λάθος; Γιατί τα νωπά μαλλιά είναι πιο εύθραυστα και όταν τα χτενίζουμε τους προκαλούμε φθορές. Το τρίτο λάθος είναι ότι δεν χρησιμοποιούμε προϊόντα θερμοπροστασίας πριν εφαρμόσουμε πρέσα μαλλιών κ.α. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες είναι γνωστό ότι καταστρέφουν την τρίχα.

Έρευνα – Χάρτης του SEX: Πώς τα πάνε οι Έλληνες;

Οι Έλληνες αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο SEX σύμφωνα με έρευνα της Durex. Συγκεκριμένα, “κατέκτησαν” την πρώτη θέση στη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών. Στην έρευνα συμμετείχαν 30.000 άνθρωποι 26 εθνικοτήτων. Το 87% των ενηλίκων Ελλήνων έχουν σεξουαλικές επαφές τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, περισσότερο από κάθε άλλη χώρα που συμμετείχε στην έρευνα. Λέγεται μάλιστα ότι η μεσογειακή διατροφή, που περιλαμβάνει ψάρι, ελαιόλαδο και φέτα, βοηθάει στη λίμπιντο των Ελλήνων. Αντίθετα αυτοί που δεν τα πήγαν καθόλου καλά στο θέμα SEX σύμφωνα με την έρευνα είναι οι Ιάπωνες. Μόνο το 34% έχει ερωτικές επαφές σε εβδομαδιαία βάση. Τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας ενδέχεται να επηρεάζουν σημαντικά την ερωτική επιθυμία των Ιαπώνων.

Νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας: Τι ισχύει για την έκθεσή τους σε οθόνες

Πολλοί είναι οι γονείς που αναρωτιούνται πότε και για πόση διάρκεια μπορούν να “εκθέτουν” τα παιδιά τους σε οθόνες.

Οι επίσημες οδηγίες, όπως έχουν διατυπωθεί από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής είναι οι παρακάτω:

  • όχι οθόνες για παιδιά κάτω των 2, εκτός από video chatting, ή παρακολούθηση υψηλής ποιότητας προγραμμάτων από τους 18 μήνες, πάντα με τη συνοδεία ενήλικα,
  • μία έως το πολύ δύο ώρες την ημέρα για παιδιά 2-5 ετών,
  • από αυτή την ηλικία και πάνω, ο χρόνος καθορίζεται μετά από συνεννόηση του παιδιού με τον γονιό.