4) Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN υποστηρικτής του 3ου ΟΠΑ Run και της «πράσινης» πρωτοβουλίας του

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο ΟΠΑ Run, του Αγώνα των 5χλμ που διοργανώνει κάθε χρόνο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, στοχεύοντας στην ανάδειξη του Πεδίου του Άρεως σε χώρο φιλικό προς την οικογένεια, τους νέους, τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής.
Φέτος για πρώτη φορά το 3ο ΟΠΑ Run εστίασε στη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα στην ανακύκλωση, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω τον κοινωνικό της αντίκτυπο.
Το ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN στάθηκε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, προσφέροντας στους συμμετέχοντες του 3ου ΟΠΑ Run εμφιαλωμένο φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ σε φιάλες από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό, 100% ανακυκλώσιμες. Επιπλέον, με στόχο να διασφαλιστεί το μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Αγώνα, το φυσικό μεταλλικό
νερό ΖΑΓΟΡΙ, σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, τοποθέτησαν στο χώρο του αγώνα το Κινητό Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, με φωτοβολταϊκά πάνελ, ώστε οι συμμετέχοντες να ανακυκλώνουν άμεσα τις συσκευασίες τους από πλαστικό, γυαλί και αλουμίνιο.
Το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ είναι ένθερμος υποστηρικτής αθλητικών και κοινωνικών δράσεων, που επιθυμούν να διαδώσουν το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος, στοχεύοντας παράλληλα στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών.

Say Yes …and Get Impressed!

 

Ο “πύρινος” καταρράκτης: Ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο!

Ένα φυσικό φαινόμενο που μοιάζει με οφθαλμαπάτη κάνει τους χιονισμένους βράχους του πάρκου Γιόσεμαϊτ στις ΗΠΑ πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Ο “πύρινος” καταρράκτης είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει μόνο για λίγη ώρα συγκεκριμένες μέρες του έτους.

Συγκεκριμένα, κατα τη δύση του ήλιου, όταν το φως αντανακλά στα βράχια, ένας καταρράκτης λάβας κάνει την εμφάνισή του μέσα από τα βραχώδη μέρη του βουνού.

Το φαινόμενο καταγράφηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Παρατηρείται τα απογεύματα γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου και φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1973.