8) Ο όμιλος Συγγελίδη και η Citroën συνεισφέρουν στο “πράσινο” νησί της Χάλκης

Ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroën προχώρησε στον εξηλεκτρισμό του στόλου οχημάτων των δημόσιων φορέων στο νησί της Χάλκης, δωρίζοντας νέα ηλεκτρικά οχήματα μηδενικού αποτυπώματος προς αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων οχημάτων, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες τους. Επίσης, ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroën έχουν δεσμευθεί να προσφέρουν τη δυνατότητα στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις της Χάλκης να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα σε ειδικές τιμές.  Tα πρώτα οχήματα της Citroën που προσφέρει ως δωρεά ο Όμιλος Συγγελίδη για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, είναι ηλεκτρικά επιβατικά όσο και επαγγελματικά οχήματα και πιο συγκεκριμένα τα μοντέλα: ΑΜΙ, ë-C4 C-Cross, ë-SpaceTourer και ë-Jumpy, ικανοποιώντας τις ανάγκες των αντίστοιχων φορέων.

 

2 ΔΕΛΤΙΟ

Emirates: Ανακοίνωσε το πρώτο πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης αεροσκάφους A380 

 

Η Emirates υπέγραψε συμβόλαιο με την Falcon Aircraft Recycling,
που εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία, που προβλέπει για πρώτη φορά την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση μερών ενός αεροσκάφους A380 που αποσύρεται. Με τον τρόπο αυτό, περιορίζονται σημαντικά οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της διαδικασίας αποδόμησης του αεροσκάφους μετά την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής του και μειώνονται τα μέρη του που θα χρειαστεί να καταλήξουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Όλες οι δράσεις ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου στα ΗΑΕ, την έδρα της αεροπορικής εταιρίας, μειώνοντας περαιτέρω το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του έργου.
Η σημασία της πρωτοβουλίας αυτής γίνεται εμφανής αν αναλογιστεί κανείς ότι στα αεροσκάφη που ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους και αποσύρονται, παραδοσιακά ανακυκλώνονταν μόνο εξαρτήματα που μπορούσαν να αξιοποιηθούν επικερδώς, με αποτέλεσμα ένα σημαντικό μέρος του αεροσκάφους και των υλικών να μένει σε χώρους υγειονομικής ταφής ή σε αδράνεια για χρόνια.

Επίσης, πολλά αντικείμενα αεροσκαφών μπορεί να είναι δύσκολο να ανακυκλωθούν ή να απορριφθούν, για παράδειγμα βραδυφλεγή υφάσματα και σύνθετα υλικά.