14) «Les Trois Femmes Swinging on the Train» ταξίδι στη χρυσή εποχή του Μεσοπολέμου

Τρεις δροσερές, γυναικείες παρουσίες μάς παρασύρουν μουσικά στα ανέμελα χρόνια του Μεσοπολέμου, κάθε Παρασκευή στις 21.30, μέσα στη μαγευτική ατμόσφαιρα του Μουσικού Βαγονιού Orient Express. Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε ότι έχετε μεταφερθεί 100 περίπου χρόνια πίσω. Τα κανόνια του πολέμου έχουν πλέον σιγήσει, οι πόλεις σφύζουν από ζωή και οι άνθρωποι κοιτάνε προς το μέλλον με ελπίδα. Η εποχή χαρακτηρίζεται από μια ανεμελιά και αθωότητα που θα γεννήσει καλλιτεχνικά κινήματα όπως τον σουρεαλισμό και τον εξπρεσιονισμό, τα οποία με την σειρά τους θα δώσουν την σκυτάλη στην Art Deco εποχή. Οι Les Trois Femmes, είναι ένα γυναικείο, φωνητικό συγκρότημα που αναβιώνει την αισθητική αυτής της εποχής, ερμηνεύοντας συνθέσεις των μεγάλων δημιουργών του 20′ και του 30′ με αυθεντικότητα και περίσσεια αγάπη. Οι ενορχηστρώσεις είναι πρωτότυπες και υπογράφονται από τον Mark Joseph Priest, ο οποίος συνοδεύει με την κιθάρα του και ερμηνεύει μερικά από τα πιο αγαπημένα του τραγούδια της εποχής εκείνης. Στο κοντραμπάσο είναι ο μοναδικός και εξαιρετικά ταλαντούχος Κώστας Κωνσταντίνου. Οι τρεις γυναικείες φωνές είναι η Τατιάνα Μιχαηλίδου, η Μαντώ Παναγιωτάκη και η Μύρτα Σακελλαρίου.

 

2 83ma,

Γιάννης Κότσιρας – Γιώτα Νέγκα, μαζί για λίγες παραστάσεις

Ο Γιάννης Κότσιρας και η Γιώτα Νέγκα συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής στο Anodos Live Stage. Από το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου και για κάθε Σάββατο, οι δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους σε ένα μουσικό ταξίδι στο καλό Ελληνικό τραγούδι και ερμηνεύουν διαχρονικές επιτυχίες που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, σε μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση και χαρά.
Τραγούδια από τη δική τους δισκογραφία, από τον «Σασμό» και τον «Φύλακα Άγγελο», μέχρι το «Τσιγάρο» και το «Έλα και Κόψε Με στα Δυο» κι από το «Με τα Μάτια Κλειστά», και «Το Δίκιο μου» μέχρι το «Βρες μου έναν άλλον» και το «Οξυγόνο, οι δύο αγαπημένοι
ερμηνευτές παρουσιάζουν ένα μοναδικό πρόγραμμα ερμηνεύοντας τραγούδια σταθμούς τόσο από την πλούσια δισκογραφία τους όσο και μεγάλες λαϊκές επιτυχίες τις οποίες όλοι αγαπάμε.