Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!
Κάθε γραφείο, κάθε παρέα και κάθε οικογένεια έχει τον δικό της ειρηνοποιό. Το άτομο που εκτονώνει κάθε διαφωνία και εξομαλύνει κάθε αντιπαράθεση. Υποθέτοντας ότι ο ρόλος του ειρηνοποιού είναι πραγματικά μια μορφή τέχνης, καθώς χρειάζεται ανά περίπτωση χειρισμός ακριβείας για την εξισορρόπηση της ενσυναίσθησης και της ουδετερότητας, το να βρίσκεσαι μονίμως σε αυτό το ρόλο είναι κάτι που απαιτεί προσοχή και υπομονή.
Όμως, το να έχεις την ικανότητα να μεσολαβείς για την αρμονία μεταξύ φίλων και οικογένειας μπορεί να σου φαίνεται χρήσιμο κατά τη διάρκεια διαφωνιών, αλλά στην πραγματικότητα η ψυχολογική φθορά που υφίσταστε με την πάροδο του χρόνου μάλλον κακό σας κάνει.
Πάμε να σου εξηγήσω το γιατί καθώς πολλοί έχουν την εντύπωση ότι το να έχεις μια ειρηνευτική προσωπικότητα είναι μάλλον καλό. Και θα μου πεις, που είναι το κακό να βλέπεις και τις δύο πλευρές μιας κατάστασης και να βοηθάς τα αγαπημένα σου πρόσωπα να συμβιβαστούν; Η απάντηση είναι πως όταν αναλαμβάνεις το ρόλο του ειρηνοποιού χωρίς να το καταλάβεις και με την πάροδο του χρόνου, βάζεις τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σου και δεν αντιδράς όταν παραβιάζουν ακόμα τα δικά σου όρια. Η κύρια συνέπεια είναι λοιπόν, ότι επικεντρώνεσαι στους άλλους και όχι στον εαυτό σου. Ακόμα και όταν οι καταστάσεις είναι άδικες για σένα αντί να σταθείς μπροστά και να υπερασπιστείς το δίκιο σου, πάλι μπαίνεις στο καλούπι του ειρηνοποιού και προσπαθείς να εξομαλύνεις την κατάσταση ακόμα και εις βάρος σου, αρκεί να σταματήσει η διένεξη.
Θέλεις να σου πω τρόπους να αποφύγεις το ρόλο του ειρηνοποιού και να βγάλεις αυτό το βάρος από πάνω σου; Ακόμα ένα Sparkling Room σε περιμένει με χαρά να το ανακαλύψεις.
Tip of the Day: Όταν δύο μέρη έχουν διαμάχη, δεν έχει σημασία ποιος θα δικαιωθεί και ποιος θα είναι ο ριγμένος. Σημασία έχει πως ο ειρηνοποιός είναι αυτός που υποφέρει ψυχολογικά πάντα στο τέλος. Γι αυτό για να μπορέσεις να είσαι ειρηνοποιός για κάποιους πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχεις βρει την ισορροπία και την ειρήνη μέσα σου.