12) Το πρόγραμμα «Accelerator» της Holcim καλεί νεοφυείς επιχειρήσεις να επιταχύνουν την μετάβαση σε αειφόρες κατασκευές

Η Holcim, μητρική του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, διοργανώνει για τρίτη χρονιά το πρόγραμμα «Holcim Startup Accelerator» και καλεί νεοφυείς επιχειρήσεις από ολόκληρο τον κόσμο να επιταχύνουν την μετάβαση σε αειφόρες και κλιματικά ουδέτερες κατασκευές μέσα από ανατρεπτικές ιδέες και λύσεις. Πιο αναλυτικά, μέχρι τις 27 Μαρτίου νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση σε μία από τις εννέα προκλήσεις του προγράμματος Accelerator από την κυκλική οικονομία, την ανακύκλωση αποβλήτων κατασκευών και κατεδαφίσεων μέχρι τις πράσινες κατασκευαστικές λύσεις και την κοινωνική στέγαση.
Πρόκειται για ένα εξάμηνο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από τον Μάιο μέχρι τον Νοέμβριο και θα δώσει στις συμμετέχουσες νεοφυείς επιχειρήσεις την ευκαιρία να έχουν πρόσβαση σε υψηλή τεχνογνωσία και καθοδήγηση από κορυφαία στελέχη μεγάλων εταιριών ανά τον κόσμο, αλλά και σε τεχνικές υποδομές, όπως εγκαταστάσεις Έρευνας &Ανάπτυξης. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν ευκαιρίες ανάπτυξης της επιχείρησής τους, να διεκδικήσουν συνεργασίες, καθώς και να αποκτήσουν σχετικές αδειοδοτήσεις.

2 8εμα

Γιατί η άνοιξη θα έρχεται νωρίτερα

Η μείωση του αριθμού των ημερών με βροχόπτωση μέσα στο έτος στο βόρειο ημισφαίριο θα συμβάλει στο να έρχεται η άνοιξη νωρίτερα κατά μία έως δύο μέρες ανά δεκαετία μέχρι το 2100, σύμφωνα με διεθνή επιστημονική έρευνα. Η νέα μελέτη δείχνει ότι οι λιγότερες βροχερές μέρες παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρώιμη άνοιξη. Οι βροχερές μέρες είναι συννεφιασμένες, με αποτέλεσμα όταν μειώνονται διαχρονικά, να δέχονται τα φυτά περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία νωρίτερα μέσα στη χρονιά κι έτσι αναπτύσσονται ταχύτερα. Επίσης, επειδή αυξάνονται οι μέσες θερμοκρασίες στη διάρκεια της μέρας, περισσότερο φως του ήλιου φτάνει στην ατμόσφαιρα και στο έδαφος. Από την άλλη, οι θερμοκρασίες της νύχτας πέφτουν πιο γρήγορα χωρίς την ύπαρξη νεφών για να παγιδεύσουν τη θερμότητα. Όταν λοιπόν αυτός ο συνδυασμός συμβαίνει νωρίτερα μέσα στο έτος, τα φυτά… μπερδεύονται και νομίζουν ότι έφτασε η άνοιξη και γι’ αυτό αναπτύσσονται πιο νωρίς.