Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Taste of Loutraki  – THE CORINTHIAN FOOD FESTIVAL

Το Taste of Loutraki, το πρωτότυπο Κορινθιακό Γαστρονομικό Φεστιβάλ, ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία την Κυριακή 04/09 στο Λουτράκι.  Από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου, 32 επιχειρήσεις εστίασης, 25 παραγωγοί τοπικών προϊόντων, 5 κορυφαίοι εισηγητές και ένα εξειδικευμένο τοπικό δίκτυο τουρισμού εμπειριών ένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από την ομπρέλα του καινοτόμου Taste of Loutraki.

Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ αποτελεί συνδιοργάνωση του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου «Ο Ξένιος Ζευς» και του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ενώ ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η υλοποίηση είχε ανατεθεί στην εταιρεία Τουριστικού marketing Respond on Demand με την συνδρομή υπαλλήλων και συνεργατών και των τριών ανωτέρω φορέων. To Taste of Loutraki είχε την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας και του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου, Περαχώρας.

Το τριήμερο 2 – 4 Σεπτεμβρίου, το Taste of Loutraki έφερε σε επαφή το ευρύ κοινό με την Κορινθιακή γαστρονομία και τα προϊόντα που παράγει η Κορινθιακή γη μέσω των επιχειρήσεων εστίασης, το κατεξοχήν σημείο επαφής του κοινού και των επισκεπτών και τουριστών μίας περιοχής με την γαστρονομία της. Παράλληλα, καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, έλαβαν χώρα γαστρονομικά workshops και masterclasses που απευθύνονταν σε εξειδικευμένους δημοσιογράφους τουρισμού και γαστρονομίας με σκοπό την ανάδειξη και προβολή των τοπικών προϊόντων που αποτελούν την κορωνίδα της Κορινθιακής γαστρονομίας σε θεματικά ΜΜΕ.

32  επιχειρήσεις εστίασης εμπνεύστηκαν μενού με βάση τα τοπικά προϊόντα της Κορίνθου και τα προσέφεραν για αυτό το τριήμερο σε ειδική τιμή στο τοπικό κοινό και στους επισκέπτες,  που είχαν ακόμη ένα λόγο να απολαύσουν την απόδρασή τους στο Λουτράκι: ΑΜΙ – ARMELLE  – DINO GELATO – DOLCELATO – HOTEL PLAZA- ISLA BROWN CORINTHIA RESORT –OCEANOS RESTAURANT BY CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI- PALADAR – PEPE ROSSO – PERLA KITCHEN BAR, SEA & SAND – SEGAS HOTEL – TRIAINA OUZERI RESTAURANT BY  WYNDHAM RAMADA POSEIDON RESORT – STRAVA BAY- VILLA ARMONIA – VOUCLAIT – VERYKOKO LOUTRAKI MEZE & DRINKS – WOODY’S – ZAX/ΣΤΕΙΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ – ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΤΥΡΟΠΙΤΑΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ DOLCI PASSIONI  – ΚΑΝΑΚΗΣ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ – ΛΙΜΑΝΑΚΙ-ΤΑ 5 ΑΔΕΡΦΙΑ – ΜΑΙΣΤΡΑΛΙ – ΜΠΑΡΜΠΑ ΤΑΣΟΣ – ΠΙΠΕΡΙ – ΡΙΓΑΝΙ – ΤΟ ΖΥΜΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ – ΥΠΑΝΕΜΑ – ΦΡΑΓΚΙΑΣ.

Παράλληλα με το Taste of Loutraki διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία workshops γευσιγνωσίας  με θέμα το τοπικό ελαιόλαδο, τα κρασιά Νεμέας, την κορινθιακή σταφίδα, την παρουσίαση συνταγών με παραδοσιακά ζυμαρικά Λουτρακίου και την τοπική μπύρα.