Το «Ελληνικό Απόσταγμα» επέστρεψε για 7 η χρονιά ανανεωμένο, στο «Φουαγιέ Τεχνών» του Ωδείου Αθηνών. Στην έκθεση βρέθηκαν τα πιο ξεχωριστά ελληνικά αποστάγματα, που ξεδιπλώνουν το μοναδικό χαρακτήρα τους παρουσία των δημιουργών τους. Φυσικά η πρώτη οικογένεια μονοποικιλιακού τσίπουρου Δεκαράκι δεν θα μπορούσε να απουσιάζει.
Η έκθεση γνώρισε μεγάλη επιτυχία καθώς την επισκέφτηκε πλήθος ανθρώπων με κοινή
την αγάπη και τον σεβασμό τους για τα ελληνικά παραδοσιακά αποστάγματα. Στο
περίπτερο της πρώτης οικογένειας μονοποικιλιακού τσίπουρου Δεκαράκι, οι επισκέπτες
είχαν την ευκαιρία να γευτούν τις νέες σοδειές των 3 τσίπουρων, το Δεκαράκι Μοσχάτο,
το Δεκαράκι Μαλαγουζιά και το Δεκαράκι Ροδίτη Αλεπού αλλά και να μάθουν τα πάντα
γύρω από αυτά. Οι «φίλοι» του τσίπουρου Δεκαράκι μυήθηκαν στα γευστικά χαρακτηριστικά του κάθε Δεκαράκι και διαπίστωσαν από κοντά γιατί είναι δικαιωματικά ο βασιλιάς στην παράδοση. Χάρη στον μονοποικιλιακό τους χαρακτήρα, το Δεκαράκι Μοσχάτο, Μαλαγουζιά και Ροδίτης Αλεπού, προσλαμβάνουν στο μέγιστο τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της αντίστοιχης εκλεκτής ποικιλίας στέμφυλων από την οποία προέρχονται και ξεχωρίζουν για τον διακριτό αρωματικό τους χαρακτήρα. Παράλληλα, τα αρώματα από τα στέμφυλα, αναδύονται και ενισχύονται μέσα από τη διαδικασία της πολλαπλής επαναπόσταξης η οποία απαιτεί χρόνο, υπομονή και πραγματοποιείται παραδοσιακά μέσα σε ελληνικούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Έτσι, με κάθε άνοιγμα φιάλης Δεκαράκι, το εκλεκτό άρωμα μας συνεπαίρνει, και διεγείρει τα συναισθήματά μας.
Αρχική Press Room Food & Beverage edition Αρώματα και συναισθήματα μετέφερε το Δεκαράκι στην έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα»