15)Say Yes …& Enjoy Yourself

Δημήτρης Παγκράτης, Mixologist – Bar Manager at Zenna bar Soho

Rock Rose

Υλικά

Pinkster gin 37.5
Χειροποίητο rose and pink pepper syrup 20ml
12.5ml χυμός λεμόνι
12.5ml Liquer Briottet Creme de Figue
Egg white
Peychaud Bitters

Για το pink pepper syrup:
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
2 κ.τ.γ pink pepper

Εκτέλεση pink pepper syrup:

Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και τους ροζ κόκκους πιπεριού. Βράζουμε αργά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε για 20 λεπτά, αφαιρούμε τα στερεά υλικά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Εκτέλεση Rock Rose:

Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί με πάγο σε ενα σεϊκέρ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στην συνέχεια σουρώνουμε το μείγμα και σερβίρουμε σε ποτήρι με πάγο.

Enjoy!