Solo travelling: Say Yes… στο trend του καλοκαιριού!

Διανύοντας τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού όλοι μας σκεφτόμαστε αποδράσεις σε παραλίες και νησιά, βόλτες σε κουκλίστικα σοκάκια με την παρέα… ή μήπως καλύτερα μόνοι;

Η αύξηση των μονομελών νοικοκυριών είναι δεδομένη και έτσι ο κλάδος της φιλοξενίας εξυπηρετεί πια πολύ συχνότερα απ’ ό,τι στο παρελθόν solo travellers! Επιπλέον, οι Millennials και οι νεότερες γενιές έχουν υιοθετήσει από νωρίς την εξ αποστάσεως εργασία και σε πολλούς αρέσει να εργάζονται σε μέρη που θα επέλεγαν και για διακοπές… το να ταξιδεύουν μόνοι τους είναι τρόπος ζωής.

#SoloTravel

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι επιλέγουν να ταξιδεύουν μόνοι τους. Δεν είναι τυχαίο ότι το hashtag #SoloTravel έχει πάνω από 7 εκατομμύρια αναρτήσεις στο Instagram. Εκεί οι solo travellers μοιράζονται νέα προϊόντα και υπηρεσίες που απευθύνονται σε ανθρώπους που ταξιδεύουν μόνοι τους. Όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν στον τουρισμό εξελίσσονται και χάρη στην τεχνολογία κάνουν βήματα ώστε να εξυπηρετούν όσο γίνεται καλύτερα τους solo travellers.

Βγαίνουμε από την comfort zone μας και περνάμε χρόνο με εμάς για μας!

Σκεφτείτε τι ωραίο είναι να μπορείτε να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν, χωρίς να χρειάζεται να σκέφτεστε τους άλλους. Ο χρόνος που περνάμε κάνοντας δραστηριότητες μόνοι μας λειτουργεί πολλές φορές ανακουφιστικά. Δεν υπάρχει πίεση ούτε κριτική και ο χρόνος αξιοποιείται όπως θέλουμε… Μπορεί να χαλαρώσουμε απερίσπαστοι αλλά και να δοκιμάσουμε κάτι νέο, να ζήσουμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία, κάτι που δεν τολμούσαμε για καιρό ενώ μας φαινόταν ελκυστικό.

Εφαρμογές για Solo Travellers

H τεχνολογία είναι σύμμαχος και υπάρχουν χρήσιμες εφαρμογές για όσους θέλουν να δοκιμάσουν το solo travelling αλλά και για… βετεράνους!

Tourlina
Ιδανική εφαρμογή για γυναίκες που επιλέγουν να ταξιδέψουν μόνες τους και επιθυμούν να μοιραστούν την εμπειρία τους με άλλες γυναίκες. Παρέχει πληροφορίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Travello
Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή έρχεστε σε επαφή με άλλους ταξιδιώτες που βρίσκονται στον ίδιο προορισμό.

Hopper
Πρόκειται για ένα free travel app με σκοπό την ιδανική οργάνωση ενός ταξιδιού. Στα θετικά του ότι εμφανίζει ταξιδιωτικές προσφορές.

Viator
Εφαρμογή για πολύ καλή οργάνωση και προγραμματισμό του ταξιδιού, ώστε να αποφεύγετε την ταλαιπωρία και την αναμονή.

SoloTraveller

Δωρεάν εφαρμογή που προσφέρει τη δυνατότητα να ενημερώνεστε και να λαμβάνετε συμβουλές για τους προορισμούς που επισκέπτεστε. Σας επιτρέπει να συνδέεστε και να επικοινωνείτε με άλλους ταξιδιώτες.

EatWith

Η συγκεκριμένη δωρεάν εφαρμογή προσφέρει εμπειρίες γαστρονομίας στους ταξιδιώτες που τη χρησιμοποιούν. Ακόμη, τους επιτρέπει να απολαμβάνουν γαστριμαργικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, όπως εκδρομές γευσιγνωσίας με ντόπιους.

Ιδανικοί προορισμοί για solo travellers στην Eλλάδα

Αργοσαρωνικός

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι μια πολύ καλή επιλογή γιατί βρίσκονται πολύ κοντά στην Αθήνα και υπάρχουν τακτικά δρομολόγια. Είναι πανέμορφα και μικρά, οπότε μπορείτε να τα εξερευνήσετε εύκολα και οι ντόπιοι είναι πολύ φιλόξενοι.

Ικαρία

Αν θέλετε να είστε μόνοι σας αλλά περιτριγυρισμένοι από κόσμο και να βρεθείτε σε γλέντια και χορούς, τότε η Ικαρία είναι για σας! Πανέμορφες παραλίες θα σας μαγέψουν και από διασκέδαση… μέχρι το πρωί!

Πελοπόννησος

Για τους λάτρεις των roadtrips η Πελοπόννησος είναι εξαιρετική επιλογή. Eδώ η γκάμα είναι τεράστια. Μπορείτε να κάνετε μια στάση στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, να επισκεφθείτε πανέμορφα χωριά όπως το Λεωνίδιο, να θαυμάσετε την αρχαία Ολυμπία… Να ζήσετε την περιπέτεια στους καταρράκτες της Νέδας…