Tα “νέα” του TikTok και το πρώτο AI μπαλέτο στον κόσμο!

Από που μαθαίνουν τα νέα… οι νέοι; Όλο και λιγότερο από τα παραδοσιακά ΜΜΕ και όλο και περισσότερο από τα social media με το TikTok να παίζει δυνατά και στο γήπεδο της ενημέρωσης!

Η εμπιστοσύνη στα παραδοσιακά ΜΜΕ έχει σημειώσει μείωση και οι νέοι έχουν στραφεί στο TikTok και για την ενημέρωσή τους. Ακόμα, περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες σε δημοσκόπηση του Reuters δηλώνουν ότι προβληματίζονται για το πώς θα ξεχωρίσουν τα fake news.

10 μονάδες… κάτω

Το ποσοστό των ανθρώπων που διαβάζουν ειδήσεις κυρίως σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους ή εφαρμογές έχει μειωθεί  παγκοσμίως κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες από το 2018.

Το TikTok είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και χρησιμοποιείται για ενημέρωση από το 20% των χρηστών ηλικίας 18 με 24 ετών, ποσοστό αυξημένο κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Reuters για την Μελέτη της Δημοσιογραφίας στην ετήσια Έκθεσή του για τις Ψηφιακές Ειδήσεις.

«Δεν υπάρχουν εύλογες αιτίες για να περιμένει κάποιος ότι εκείνοι που έχουν γεννηθεί στα χρόνια του 2000 ξαφνικά θα αρχίσουν να προτιμούν τις παλαιομοδίτικες ιστοσελίδες, πολλώ δε μάλλον τα έντυπα και τις τηλεοπτικές ειδήσεις, μόνο και μόνο επειδή μεγαλώνουν» σημειώνει στην έκθεση ο διευθυντής του ινστιτούτου Ράσμους Νίλσεν.

Το 56% των πολιτών ανησυχεί για το πώς θα διακρίνει τη διαφορά ανάμεσα στις πραγματικές και στις ψευδείς ειδήσεις στο Διαδίκτυο. Το ποσοστό έχει αυξηθεί κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον περασμένο χρόνο. Σε ποσοστό 48% οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται πολύ ή πάρα πολύ για τις ειδήσεις, ποσοστό μειωμένο σε σχέση με 63% το 2017.

Η ΑΙ συναντά το μπαλέτο!

Μέχρι τις 8 Ιουλίου, το Leipziger Ballett παρουσιάζει στην Όπερα της Λειψίας το FUSION. Πρόκειται για μία πολυμεσική παραγωγή κλασικού χορού που μεταθέτει τα όρια μεταξύ τέχνης και τεχνολογίας. Δημιουργός της ο Harry Yeff  που ήθελε να παρουσιάσει το πρώτο AI μπαλέτο στον κόσμο.

Ο Yeff χρησιμοποίησε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, όπως τα DALL·E 2 και Midjourney και δημιούργησε μια σειρά φανταστικών χορευτών που βασίζονται στα πορτρέτα των 35 διεθνών χορευτών οι οποίοι συμμετέχουν στην παραγωγή. Δεν έμεινε όμως μόνο στο χορευτές! Η AI χρησίμευσε και για τα σκηνικά, τα κοστούμια και τη χορογραφία!