Η μαγική ερώτηση της Marie Forleo και ο τρόπος να βρεις απαντήσεις

Καλημέρα SayYesser!!!
Συχνά παραπονιόμαστε ότι τα πράγματα στη ζωή μας δεν πάνε όπως τα θέλουμε, όμως είμαστε σίγουροι για το τι ακριβώς θέλουμε;Η Marie Forleo, Αμερικανίδα συγγραφέας από τις καλύτερες αν με ρωτάς σε θέματα πνευματικής εξέλιξης, κάνει μία πολύ απλή ερώτηση: Τι θέλω;Ε, λοιπόν ο ευκολότερος τρόπος να αποφασίσεις τι θέλεις και να βάλεις πλώρη να το κατακτήσεις είναι να ρωτήσεις τον εαυτό σου απλά, καθαρά και με σαφήνεια τι θέλεις!

“Τι θέλω;”

Είναι μια δυνατή ερώτηση. Αλλά μπορεί να είναι αφάνταστα δύσκολο να απαντήσουμε μερικές φορές.

Είτε βάζουμε μακροπρόθεσμους στόχους για τη νέα χρονιά είτε απλώς προσπαθούμε να αδράξουμε τη σημερινή μέρα, το να γνωρίζουμε τι ακριβώς θέλουμε είναι το κλειδί για να το αποκτήσουμε!

“Τι θέλω;” φαίνεται σαν μια αρκετά εύκολη ερώτηση για απάντηση. Και μερικές φορές είναι. Αλλά αν αναρωτήθηκες τι θέλεις και απλά έπεσες σε αδιέξοδο, τότε να σε πληροφορήσω ότι δεν είσαι μόνος.

Ένα σωρό οδοφράγματα μας εμποδίζουν να εκφράσουμε με ειλικρίνεια αυτό που θέλουμε στη ζωή μας:

  • Ο φόβος της κρίσης από τους άλλους μας εμποδίζει να είμαστε ειλικρινείς σχετικά με τις επιθυμίες μας.
  • Ο φόβος της αλλαγής  μας εμποδίζει να βγούμε από τις ζώνες άνεσής μας.
  • Ο φόβος της απογοήτευσης ή ότι μπορεί να μην πάρουμε αυτό που θέλουμε, μας εμποδίζει να δηλώσουμε τις επιθυμίες μας από την αρχή.
  • Ο φόβος να αντιμετωπίσουμε τα συναισθήματά μας  μας εμποδίζει να καταλάβουμε τι είναι καλό για εμάς.

Tip of the Day: Έχω παλέψει με όλα αυτά μαζί αλλά και με το καθένα ξεχωριστά σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, μέχρι που διάβασα το βιβλίο της Marie Forleo, Everything is Figureoutable. Είναι ένα υπέροχο βιβλίο και είναι γεμάτο με σούπερ πρακτική σοφία.

Αλλά υπάρχει μια ερώτηση στο βιβλίο που έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό μου από τότε που το διάβασα. Όμως αντί να αναρωτιέμαι «Τι θέλω;» που μπορεί να τρέμω την απάντηση και να νιώθω υπερβολικό βάρος, πιάνω μολύβι και χαρτί και πάνω πάνω γράφω το εξής:

«Δεν θα ήταν ωραίο αν…;»

Και μετά …αρχίζω να γράφω! Το κλειδί εδώ είναι να χαλαρώσεις και να το αφήσεις να ρέει. Mε το να χαλαρώνουμε στην ουσία παρακάμπτουμε κατά κάποιο τρόπο τον δύσπιστο, επικριτικό θυρωρό των επιθυμιών μας και τις αφήνουμε να ρέουν έξω ανεμπόδιστα.

Μην κρίνεις αυτά που έχεις γράψει πριν ολοκληρώσεις. Αφήσου και γράψε μέχρι να νιώσεις ότι το “πηγάδι έχει στεγνώσει”.

Τώρα ήρθε η ώρα να περάσουμε στην πράξη. Μην πελαγώσεις με όσα έχεις γράψει. Μην καταπιαστείς με όλα ταυτόχρονα, μόνο με τα πιο σημαντικά. Ποια είναι αυτά; Σκέψου, ποιες επιθυμίες κάνουν την καρδιά σου να χτυπάει πιο γρήγορα; Ποιες σκέψεις σε κάνουν να θέλεις να σηκωθείς από τον καναπέ και να αναλάβεις δράση; Αυτή είναι η κατεύθυνση που πρέπει να πάρεις και αυτά είναι η απάντηση στο ερώτημα “τι θέλω;”.

Εσύ ξέρεις τι θέλεις;