Κράζεις; Θαυμάζεις!

Καλημέρα SayYesser!!!

Φάκελος: αρνητικά σχόλια. Οι άνθρωποι είμαστε από τη φύση μας ανταγωνιστικοί. Αυτό δεν μας κάνει απαραίτητα κακούς και αν με ρωτάς εγώ βρίσκω πολλή ειλικρίνεια στη φράση “θέλω να τα πηγαίνεις καλά αλλά όχι καλύτερα από μένα”. Όποιος λέει ότι θέλει ο διπλανός του, ο ανταγωνιστής του ή ο γνωστός του να τα πηγαίνει καλύτερα από εκείνον απλά λέει ψέματα. Και όπως συνηθίζουμε να λέμε μέσα από αυτή τη στήλη, μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια…

Τι γίνεται λοιπόν με τα αρνητικά σχόλια; Είναι πολύ πιο εύκολο να κατηγορήσεις κάποιον για κάτι που κάνει, από το να μπεις ο ίδιος στη διαδικασία να καταφέρεις και να πετύχεις το  οτιδήποτε. Αν θα μπορούσα να σου δώσω μία συμβουλή θα ήταν να μην απαντάς στα αρνητικά σχόλια, να μην αναλώνεσαι και να μην σκορπάς την ενέργειά σου σε ανθρώπους και καταστάσεις που δεν αξίζουν.

Αν πέσει στην αντίληψή σου πως κάποιος μιλάει άσχημα για σένα απλά αγνόησέ τον. Πρώτον: κράζεις = θαυμάζεις και δεύτερον: σκέψου πόσο μίζερη είναι η ζωούλα του που δεν έχει να πει τίποτα για τον εαυτό του οπότε μιλάει για σένα. Μην απαντάς! Αν εσύ αλλάξεις πορεία και προσπαθήσεις να κερδίσεις κάποιον στο παιχνίδι του έχεις ήδη χάσει. Γιατί; Επειδή σε έκανε να σταματήσεις το δικό σου παιχνίδι και να παίξεις το δικό του. Ακόμα και να κερδίσεις, αν ο άλλος έχει θέσει τους κανόνες, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει… εσύ θα είσαι και πάλι ο χαμένος!

Tip of the Day: Σε καταλαβαίνω! Είναι δελεαστικό να απαντάς σε κάθε κριτική ή σχόλιο όταν νιώθεις ότι αδικείσαι. Καίγεσαι να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας και σε κάθε ευκαιρία απαντάς επιθετικά, ειρωνικά ή ακόμα και απολογητικά. Στοπ! Κάνε ένα βήμα πίσω και σκέψου: ποιανού το παιχνίδι παίζεις εκείνη τη στιγμή; Το δικό σου ή ενός τυχάρπαστου που χρειάστηκε απλά μία κακή κριτική ή ένα σχόλιο για να σε εκτροχιάσει από τη στρατηγική σου; Όταν μπαίνεις στη διαδικασία να απαντάς -ναι εκείνη την ώρα νιώθεις χαρά από την πρόσκαιρη νίκη σου, όμως βάζεις και τον συνομιλητή σου να παίξει το παιχνίδι αυτού που σε προσβάλει αντί να αξιοποιήσεις όλο τον χρόνο που έχεις ώστε να μιλήσεις για σένα, για τις ιδέες σου, για το brand σου. Είσαι καλύτερος από αυτόν, μίλα για σένα και νίκησέ τον στο δικό σου παιχνίδι, με τους δικούς σου κανόνες.