10)Scalarea Estate: To ιστορικό κτήμα στην Κρήτη ξεκινάει μια νέα εποχή

Το ιστορικό κτήμα «Φανταξομέτοχο», μετά την αναμπέλωσή του το 2015, αυτοσυστήνεται εκ νέου με εξαιρετικά κρασιά και την καινούργια ταυτότητα:  “Scalarea Estate”.

Το έργο και η ιστορία της οινοποιίας Μπουτάρη στην κρητική γη έχει αφετηρία το 1989 με την απόκτηση της ιδιοκτησίας του κτήματος στο Σκαλάνι Ηρακλείου. Σταθμός στην ιστορία του αμπελώνα υπήρξε το 2015, όταν η οινοποιία Μπουτάρη υλοποίησε ένα φιλόδοξο πλάνο αναμπέλωσης του κτήματος, στηριζόμενο στη γνώση από τη συστηματική έρευνα στις ποικιλίες και το terroir, που αποκτήθηκε στα 26 χρόνια (1989-2015) εμπειρίας και δράσης της στην κρητική γη. Στόχος όλο αυτό το διάστημα, πάντα παρέμενε η δημιουργία ενός αμπελώνα με πολύ υψηλό ποιοτικό δυναμικό, που θα αναδεικνύει τις δυνατότητες του κρητικού εδάφους.

Σήμερα, κρίνοντας ότι ο ιδιόκτητος αμπελώνας αποδίδει ποιοτικά και ποσοτικά στο μέγιστο μετά την αναδιοργάνωση, τα κρασιά του κτήματος επαναπροσδιορίζονται με τη σειρά Scalarea Estate και συγκεκριμένα με τα:  Scalarea Λευκό,  Scalarea Ερυθρό και Φανταξομέτοχο.