Η μέθοδος 12-12-12 για να αποφορτίσεις το σπίτι σου

Καλημέρα SayYesser και καλή εβδομάδα!!!

Όπως σου έχω ξαναπεί, όσο μεγαλώνω παραξενεύω. Τώρα λοιπόν ζω μία καινούρια τρέλα, να αποσυμφορήσω το σπίτι μου από έπιπλα, μικροπράγματα, ρούχα και ό,τι μπορεί να βρεθεί μπροστά μου.

Και κάπου εκεί βρήκα τη μέθοδο αποσυμφόρησης 12-12-12. Αυτή η ιδέα προέρχεται από τον Joshua Becker του Becoming Minimalist και το σχέδιο είναι απλό: κάθε μέρα, βρίσκεις 12 πράγματα να πετάξεις, 12 να δωρίσεις και 12 να κρατήσεις.Το δώδεκα είναι ένας καλός αριθμός για εργασία. Είναι αρκετά μικρό για να το νιώθεις εφικτό, αλλά αρκετά μεγάλο για να παρουσιάζει μια μικρή πρόκληση. Τα πρώτα πέντε περίπου πράγματα που θα πετάξεις θα είναι εύκολα: μερικά σκουπίδια ή σπασμένα πράγματα. Στη συνέχεια, όμως, θέλει επιμονή, υπομονή και θάρρος για να βρεις και να πετάξεις τα υπόλοιπα.Όταν ξέρεις από πριν τον όγκο που θέλεις να ξεφορτωθείς, σου δίνει, πίστεψε με, ένα παραπάνω κίνητρο ώστε να μείνεις συγκεντρωμένος στον στόχο σου! Καλό θα ήταν να μην ξεπερνάς το 12 σε οποιαδήποτε κατηγορία γιατί και αύριο μέρα είναι και θα ψάχνεις πάλι τι να πετάξεις και τι να κρατήσεις.

Δεν ξέρω τι λένε οι ειδικοί αλλά θα σου πως εγώ τι κάνω: πηγαίνω από δωμάτιο σε δωμάτιο, ξεκινώντας ΠΑΝΤΑ από το πιο ακριανό δωμάτιο και μετά προς τα μέσα!!! “Αντιμετωπίζουμε” ένα διαφορετικό δωμάτιο κάθε μέρα. Αν το σπίτι σου είναι μικρό χωρίς πολλά δωμάτια, μπορείς να το χωρίσεις σε «περιοχές». Μην πιέσεις τον εαυτό σου να τα τελειώσεις όλα γρήγορα. Τα μεγαλύτερα δωμάτια τα “σπάω” και τους “επιτίθεμαι” για δύο ή τρεις ημέρες ή ακόμα και περισσότερες, μέχρι να μη βλέπω τίποτα που να με ενοχλεί. Εξάλλου μιλάμε για τον χώρο μας, δεν είναι αγώνας δρόμου, παίρνουμε όσο χρόνο χρειαστεί. ***Παλεύω με τις ντουλάπες μας εδώ και ενάμιση μήνα.

Tip of the Day: Εάν κάτι σου “τρώει” τον χώρο ή σε ενοχλεί αισθητικά και θέλεις να φύγει αμέσως, πέταξέ το ή χάρισέ το. Όμως, αν αντέχεις να το κρατήσεις για λίγο ακόμα και έχει και κάποια αξία, ίσως να αξίζει ακόμα και να το πουλήσεις! Ψάξτο στο google με “μεταχειρισμένο” ή “μεταπώληση” για να δεις πόσο το πουλάνε άλλοι και έπειτα αποφάσισε αν αξίζει να το κρατήσεις μέχρι να πουληθεί. Προσοχή! Η μέγιστη χρονική περίοδος που κρατάμε ένα αντικείμενο -άχρηστο για μας, μέχρι την πώλησή του είναι 6 μήνες! Μετά το πέρας του χρόνου το ξεφορτωνόμαστε με συνοπτικές διαδικασίες, αλλιώς θα καταντήσει πάλι ο χώρος γιουσουρούμ.

Ίσως σε μικρότερη κλίμακα, αυτή η μέθοδος πιάνει και με ανθρώπους αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα…
Coming soon που λένε και στο χωριό!!!