5)H Διεθνής Έκθεση TUTTOFOOD 2021 τον Οκτώβριο στο Μιλάνο

 

Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, Managing Director Great Exhibitions

Συνεχίζονται εντατικά οι προετοιμασίες για την Δ.Ε. TUTTOFOOD 2021 που θα πραγματοποιηθεί 22-26 Οκτωβρίου 2021 στο Μιλάνο. Η έκθεση διοργανώνεται για 8η φορά και θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την HOST, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του κλάδου HO.RE.CA. και την MEAT-TECH, την κορυφαία έκθεση  για τη συσκευασία και επεξεργασία κρέατος και έτοιμων γευμάτων. Αξιοσημείωτο είναι ότι λόγω της HOST, στην έκθεση συμμετέχει όλος ο κλάδος του HO.RE.CA. ο οποίος θα επισκεφθεί και τις εταιρίες που θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στην TUTTOFOOD.

Η Great Exhibitions, αποκλειστική αντιπρόσωπος της έκθεσης TUTTOFOOD, έχει εξασφαλίσει για την ελληνική ομαδική συμμετοχή προνομιακό χώρο στο TUTTOWORLD όπου φιλοξενούνται τα εθνικά περίπτερα. Επιπλέον, η Great Exhibitions έχει εξασφαλίσει σημαντικούς χώρους στο TUTTOSWEET και σε άλλες θεματικές ενότητες που θα καλύψει τη συμμετοχή μεγάλων εταιριών, δίνοντας την ευκαιρία στις ελληνικές εταιρίες που θα συμμετάσχουν στην Δ.Ε. TUTTOFOOD 2021 να αναδείξουν τα ποιοτικά προϊόντα τους στη μεγαλύτερη έκθεση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

O κύριος Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, Managing Director της Great Exhibitions δήλωσε στο Say Yes …to the Press ότι “παρά τα γεγονότα της πανδημίας οι Έλληνες εξαγωγείς δείχνουν έντονα την προτίμησή τους στις εκθέσεις με φυσική παρουσία. Η TUTTOFOOD 2021 άλλωστε είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της χρονιάς“. Ο κ. Καλαμπόκης ανέφερε επίσης ότι “το 2019 η Ελλάδα ήταν μέσα στη δεκάδα των μεγαλύτερων συμμετοχών και φιλοδοξούμε αυτό να συμβεί και το 2021“, ενώ επεσήμανε πως “σημαντικοί κλάδοι της εξαγωγικής μας οικονομίας αυξάνουν τα μερίδιά τους στην ιταλική αγορά” και ότι η Great Exhibitions θα κάνει για ακόμα μία φορά το καλύτερο δυνατό για την περαιτέρω ανάπτυξη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αγορά της Ιταλίας υπάρχει για τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τις ελιές, τα ζαχαρώδη προϊόντα, τα ιχθυηρά κ.α. με βάση τις εξαγωγικές επιδόσεις των ελληνικών εταιριών. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο πολλές και σημαντικές εταιρίες αυτών των κλάδων έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τη συγκεκριμένη έκθεση.