5) H Unilever υποστηρίζει την Νοτιοαφρικανή αθλήτρια Caster Semenya

Η Unilever στηρίζει Νοτιοαφρικανή αθλήτρια 800 μέτρων Caster Semenya, η οποία αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στο πλαίσιο της καμπάνιας της για τη Lux. O αποκλεισμός της οφείλεται σε μια γενετική πάθηση, τον ανδρογυνισμό, που σημαίνει ότι ο οργανισμός της παράγει υψηλότερα ποσοστά τεστοστερόνης από το μέσο όρο. Η αθλήτρια κατέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Για την καμπάνια Born This Way δημιουργήθηκε ο χαρακτήρας της Semenya σε μορφή animation, με το μήνυμα ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να κρίνονται για την εξωτερική τους εμφάνιση.

Η νέα καμπάνια αποτελεί μέρος της ευρύτερης παγκόσμιας προσπάθειας της Unilever να βοηθήσει τις γυναίκες να καταπολεμήσουν το σεξισμό, εκφράζοντας παράλληλα τη θηλυκότητά τους ανεπιφύλακτα.

Η Severine Vauleon, παγκόσμια αντιπρόσωπος του Lux, δήλωσε: “Με λυπεί που οι γυναίκες εξακολουθούν να κρίνονται συνεχώς για το πώς φαίνονται και πώς επιλέγουν να εκφράσουν τη θηλυκότητά τους. Η Caster είναι μια έμπνευση για τις γυναίκες παντού, να ξεπεράσουν τις κρίσεις άλλων και να εκφράσουν την ομορφιά τους πλήρως και αυθεντικά. Στη Lux, πιστεύουμε ότι η ομορφιά πρέπει να είναι πηγή δύναμης και όχι κριτικής”