9)Η JAXA και η Honda μαζί για τη δημιουργία Κυκλικού Συστήματος Ανανεώσιμης Ενέργειας στο διάστημα

JAXA and Honda to Begin a Feasibility Study on a Circulative Renewable Energy System

Η εταιρία Έρευνας και Ανάπτυξης της Honda σε συνεργασία με την Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Έρευνας (JAXA) ανακοίνωσαν σχέδιο για την έναρξη μιας κοινής μελέτης προκειμένου να δημιουργήσουν ένα “κυκλικό σύστημα ανανεώσιμης ενέργειας”στο διάστημα.

Η JAXA και η Honda έχουν ήδη διενεργήσει σχετική κοινή έρευνα με σκοπό τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος βιώσιμου για την παρατεταμένη διαμονή του ανθρώπου και τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων στο διάστημα.

Ο TAKEISHI Ikuo, Γενικός Διευθυντής, Innovative Research Excellence, Power Unit & Energy, Honda R&D Co., Ltd δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η Honda αγωνίζεται για τη δημιουργία μιας όμορφης και βιώσιμης κοινωνίας και για να προσφέρει στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο τη χαρά της επέκτασης των δυνατοτήτων τους, στη στεριά, στη θάλασσα, στον ουρανό και στο διάστημα. Μέσω αυτού του κοινού ερευνητικού project αντιμετωπίζουμε την πρόκληση χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που έχουμε στη φαρέτρα μας μέχρι τώρα για τον εποικισμό του διαστήματος, κάτι το οποίο θα ανοίξει νέους ορίζοντες για τον άνθρωπο».