8)Τα παιδικά χωριά SOS εγκαινίασαν στη Μυτιλήνη Κέντρο Στήριξης για ευάλωτες οικογένειες και παιδιά

 

Τα Παιδικά Χωριά SOS, συνεχίζοντας τη δυναμική τους παρουσία και συμβολή σε θέματα ενδυνάμωσης ευάλωτων οικογενειών, εγκαινίασαν την Πέμπτη 10 Ιουνίου το δέκατο κατά σειρά Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στη Μυτιλήνη. Το Κέντρο έρχεται να καλύψει τις ανάγκες περισσότερων από 300 οικογενειών της ευρύτερης περιοχής, οι οποίες πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας Covid-19, την πολυετή οικονομική ύφεση, καθώς και τις πρωτόγνωρες κοινωνικές συνθήκες που έχει κληθεί να διαχειριστεί τα τελευταία έξι χρόνια η τοπική κοινωνία, εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας της Μυτιλήνης, που έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί, παρέχει συμβουλευτική γονέων, ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και γονέων, ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, λογοθεραπεία, ειδική αγωγή σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, ψυχοπαιδαγωγικές δραστηριότητες και δημιουργική απασχόληση. Παράλληλα, τα παιδιά ηλικίας 8 έως 15 ετών υποστηρίζονται και μαθησιακά για την κάλυψη των απαιτήσεων του σχολικού τους προγράμματος.

λεζαντα φωτο

Hermine Poppeller – Πρέσβης Αυστρίας, Καθηγητής Κώστας Ν. Συρίγος – Πρόεδρος Παιδικών Χωριών SOS, Αλεξάνδρα Κοντέλλη – Αντιπρόεδρος Παιδικών Χωριών SOS, Στρατής Κύτελης – Δήμαρχος Μυτιλήνης