12)Η Alstom υπέγραψε τη σύμβαση για την Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας

 

Η Alstom, στο πλαίσιο κοινοπραξίας με τις εταιρίες ΑΒΑΞ και Ghella, υπέγραψε σύμβαση για την κατασκευή του πρώτου τμήματος της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας. Το αντικείμενο της εταιρίας στο έργο ανέρχεται σε περίπου 320 εκατομμύρια ευρώ.

Ολόκληρη η νέα Γραμμή 4, γνωστή και ως “Γραμμή U”, χάρη στο χαρακτηριστικό της σχήμα, θα περιλαμβάνει συνολικά 35 σταθμούς και θα διασχίζει τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, τέμνοντας τις ήδη υπάρχουσες Γραμμές 2 και 3 του μετρό. Η γραμμή θα απαρτίζεται από πέντε τμήματα, τα οποία φτάνουν συνολικά τα 38 χιλιόμετρα. Το τρέχον έργο της εταιρίας αφορά στο τμήμα Α, για τη διαδρομή Γουδή – Άλσος Βεϊκου, που αποτελείται από 12,8 χιλιόμετρα και 15 σταθμούς, με την κατασκευή του να εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε 8 χρόνια.

Η Alstom θα παράσχει τροχαίο υλικό και λύσεις σηματοδότησης και υποδομών, παράλληλα με 20 πλήρως αυτοματοποιημένους συρμούς 4 βαγονιών, την υπερσύγχρονη λύση CBTC Urbalis 400, συστήματα ασφαλείας και ελέγχου Iconis, καθώς και το σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας Hesop.