14)Η Νikon αναπτύσσει έναν νέο ισχυρό φακό zoom της σειράς Ζ

Η Nikon ανακοινώνει σήμερα την ανάπτυξη του NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR – ενός ισχυρού φακού zoom για τις mirrorless φωτογραφικές μηχανές με φορμά APS-C (φορμά DX της Nikon) στις οποίες έχει υιοθετηθεί η μοντούρα Z της Nikon. Ο φακός έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

Ο NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR θα υποστηρίζει ένα μεγάλο εύρος σκηνών, από ευρυγώνιες λήψεις έως λήψεις τηλεφωτογραφίας και μικρές αποστάσεις. Αυτός ο compact και ελαφρύς φακός σάς επιτρέπει να αποτυπώνετε φωτογραφίες και video σε διάφορες φωτογραφικές περιστάσεις.

Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί τη συνεχή επιδίωξη της Nikon για μια νέα διάσταση στην οπτική απόδοση. Η Nikon δεν συνεχίζει απλώς να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χρηστών της, συμβάλλει και στην ανάπτυξη της απεικονιστικής κουλτούρας διευρύνοντας τις δυνατότητες της απεικονιστικής έκφρασης.

Η νέα mirrorless Nikon Z fc και δύο νέοι φακοί

Η Nikon ανακοίνωσε την κυκλοφορία της φωτογραφικής μηχανής mirrorless Nikon Z fc με φορμά DX, της πρώτης φωτογραφικής μηχανής της σειράς Z που υιοθετεί στιλ βασισμένο στην κληρονομιά της Nikon, υποστηρίζοντας παράλληλα προηγμένα χαρακτηριστικά. Η εξωτερική εμφάνιση της Nikon Z fc έχει σχεδιαστεί αντλώντας έμπνευση από την εμβληματική SLR φωτογραφική μηχανή με φιλμ Nikon FM2 που κυκλοφόρησε το 1982 και αποτέλεσε προϊόν-σταθμό στην ιστορία της Nikon. Παράλληλα, η Nikon κυκλοφορεί δύο νέους φακούς, τους NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition και NIKKOR Z 28mm f/2.8 SE.