7)Η βιομηχανία της ομορφιάς φλερτάρει με το διάστημα!

Η εμπορευματοποίηση του διαστήματος είναι μία φράση που μάλλον οι περισσότεροι δεν θα περίμεναν να ενταχθεί στο λεξιλόγιό τους… άμεσα. Εταιρίες κολοσσοί όμως, όπως η Colgate-Palmolive και η Estée Lauder μάλλον έχουν άλλη γνώμη!

Πειράματα και «marketing του διαστήματος» ήρθαν για να πάνε τη σκέψη μας στο μέλλον που όπως όλα δείχνουν θα είναι… διαστημικά όμορφο.

 

 Τα πρώτα βήματα της ομορφιάς στο διάστημα έχουν ήδη γίνει!

Το πείραμα της Colgate-Palmolive

Το συγκεκριμένο πείραμα, που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου, επικεντρώνεται στην απόκτηση περισσότερων πληροφοριών για την ανάπτυξη και τον μεταβολισμό των στοματικών βιοφίλμ, τα οποία όταν βρίσκονται στο στόμα μας παίρνουν τη μορφή οδοντικής πλάκας που μπορεί να οδηγήσει σε κοιλότητες και ασθένειες των ούλων. Για τη διεξαγωγή του πειράματος, το πλήρωμα ISS θα χρησιμοποιεί μικρορευστικές συσκευές που αναπτύχθηκαν από καθηγητές του Πανεπιστημίου της Νεβάδας-Λας Βέγκας και τους μικροβιολόγους της Colgate. Στόχος τους είναι να προσομοιώσουν την ανάπτυξη βακτηριδίων σε μια επιφάνεια που μοιάζει με ανθρώπινο δόντι. Μετά από 45 ημέρες έκθεσης σε μικροβαρύτητα, οι συσκευές θα επιστραφούν και οι επιστήμονες της Colgate θα αναλύσουν και θα συγκρίνουν τα αποτελέσματα με τα αντίστοιχα πειράματα ελέγχου που διεξήχθησαν στη Γη.

Η Estée Lauder πρωτοπορεί και στο διάστημα

Τον Σεπτέμβριο του 2020, στο πλαίσιο του προγράμματος εμπορευματοποίησης χαμηλής τροχιάς της NASA, η Estée Lauder έστειλε 10 συσκευασίες Advanced Night Repair στο διάστημα για να φωτογραφηθούν από αστροναύτες. Μάλιστα η Estée Lauder εμπνεύστηκε από το έργο που κάνει η NASA, για να ηγηθεί της συγκεκριμένης διαστημικής καινοτομίας… Η ανταπόκριση των καταναλωτών ήταν εξαιρετικά θετική και η εταιρία σκοπεύει να συνεχίσει να αναζητά καινοτόμες ευκαιρίες στο μέλλον.

Ο αποικισμός του διαστήματος, η πλανητική εξερεύνηση και τα διαπλανητικά ταξίδια απαιτούν όλο και περισσότερα πειράματα και υπάρχουν εταιρίες που είναι έτοιμες να δοκιμάσουν νέες ιδέες και να επενδύσουν σε αυτές!