13)Cow Appreciation Day

13 Ιουλίου σήμερα και είναι η Cow Appreciation Day. Δηλαδή, θα μιλήσουμε για αγελάδες. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να τις γνωρίσουμε καλύτερα.

Το προσδόκιμο ζωής της αγελάδας επηρεάζεται από το κλίμα και τις συνθήκες διαβίωσης. Δεν είναι ζώα που ζουν μόνα τους στη φύση, αλλά χρειάζονται την ανθρώπινη επίβλεψη. Η στάση των ανθρώπων απέναντί ​​τους επηρεάζει καθοριστικά τη διάρκεια της ζωής τους. Οι αγελάδες δεν αντέχουν την υγρασία και τα ρεύματα.

Στην Ινδία οι αγελάδες ζουν περισσότερο, επειδή εκεί δεν εκτρέφονται για κρέας. Έτσι μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 40 χρόνια!

Στα ινδουιστικά έθνη πιστεύουν ότι οι αγελάδες είναι ιερές και υπάρχουν αυστηροί νόμοι για την προστασία τους. Εάν κάποιος σκοτώσει μια αγελάδα μπορεί να εκτίσει ποινή φυλάκισης έως και 7 χρόνια.

Μια αγελάδα κοιμάται περίπου τέσσερις ώρες τη μέρα και αν παράγει γάλα, καταναλώνει περίπου 45 κιλά τροφής ημερησίως.

 

It’s WOW!

-H αγελάδα όπως και όλα τα βοοειδή έχουν δυνατότητα όρασης 300 μοιρών, με τυφλά σημεία μόνο μπροστά και πίσω τους.

Οι αγελάδες έχουν ταλέντο στην κολύμβηση! Έχουν γίνει μάλιστα και πρωτοσέλιδο για τον συγκεκριμένο λόγο, όταν τρεις αγελάδες λόγω του τυφώνα Ντόριαν κολύμπησαν περίπου 5 μίλια για να βρουν ένα ασφαλές μέρος.

-Δεν μπορούν να δουν το κόκκινο χρώμα.

– Έχουν εξαιρετική αίσθηση οσμής. Έχουν την ικανότητα να ανιχνεύσουν οσμές μέχρι και 10 χιλιόμετρα μακριά.

 

Ήταν θέμα marketing!

 

H χιουμοριστική εκστρατεία marketing “Eat Mor Chikin” η οποία ξεκίνησε το 1995 στάθηκε η αφορμή για την καθιέρωση της 14ης Ιουλίου ως Cow Appreciation Day εννέα χρόνια αργότερα Η ιδέα πίσω από την εκστρατεία είναι ότι οι αγελάδες θέλουν οι άνθρωποι να τρώνε περισσότερο κοτόπουλο αντί για βόειο κρέας.

Οι αγελάδες βοηθούν στην παραγωγή εξαιρετικά θρεπτικών υποπροϊόντων, όπως γάλα, τυρί, γιαούρτι και παγωτό. Ωστόσο, παγκοσμίως καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες βόειου κρέατος και γίνονται προσπάθειες να μειωθεί η κατανάλωσή του.

Οι άνθρωποι πίνουν γάλα από αγελάδες εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η σύγχρονη γαλακτοπαραγωγή ξεκίνησε στις αρχές του 1900 μετά την ανάπτυξη της παστερίωσης. Σήμερα, έως και το 65% των ανθρώπων παγκοσμίως δεν είναι σε θέση να αφομοιώσει τη λακτόζη.

Της Βένιας Αντωνίου