14)National Day of the Cowboy

Η ιστορία της National Day of the Cowboy

Δεν θα ήταν περίεργο να πούμε ότι η National Day of the Cowboy ξεκίνησε πραγματικά όταν οι κτηνοτρόφοι και οι καουμπόηδες άρχισαν να εργάζονται για πρώτη φορά εκτρέφοντας κοπάδια στην Αμερικανική Δύση πριν καν σχηματιστούν και οι 50 πολιτείες. Φωνάζοντας και ιππεύοντας, εκτρέφοντας βοοειδή, ζώντας πάνω στην σέλα και κατασκηνώνοντας κάτω από τον μεγάλο, έναστρο αμερικανικό ουρανό – αυτά τα στοιχεία ήταν αναπόσπαστα από την αμερικανική κουλτούρα των καουμπόηδων. Για πολύ καιρό, η αντίληψη άλλων χωρών για το πώς ήταν οι Αμερικανοί πήγαζε από την εικόνα του «Marlboro Man» — ενός στωικού, ήπιου, αυτάρκους γητευτή των ζώων της αγέλης και της άγριας φύσης.

Το 2005, για να βεβαιωθεί ότι θα διατηρηθεί η παράδοση, η οργάνωση National Day of the Cowboy (NDOC) χρηματοδότησε ένα νομοσχέδιο στη Βουλή και τη Γερουσία του Γουαϊόμινγκ για να διατηρήσει και να γιορτάσει την κουλτούρα και την ιστορία των καουμπόηδων σε αυτή την πολιτεία, επισυνάπτοντας μια ομώνυμη γιορτή που θα τελούνταν το τέταρτο Σάββατο του Ιουλίου. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και, από τότε και άλλες πολιτείες έχουν περάσει το NDOC στα νομοθετικά τους σώματα. Από τα τέλη Ιουλίου 2019, 15 πολιτείες είχαν ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Από την αρχή της πολιτικής εκστρατείας της NDOC, έχει αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και ο ενθουσιασμός για πράγματα όπως το ροντέο, τα μουσεία ιστορίας καουμπόηδων καθώς και διάφορες εκθέσεις για να βεβαιωθούν ότι η εικόνα του καουμπόη δεν θα πεθάνει ποτέ.