6)Η Chiquita ενισχύει τη δέσμευσή της για βιώσιμες γεωργικές πρακτικές

H Chiquita έχει εφαρμόσει μια σειρά από πρακτικές ανανέωσης και επανασχεδιασμού των καλλιεργειών της μέσω του προγράμματος «Κώδικας του Αγρότη», ενός άξονα του στρατηγικού οράματος της Chiquita Behind the Blue Sticker που στοχεύει στη βελτίωση της αποδοτικότητας, την αύξηση της παραγωγής και τη μείωση του περιβαλλοντικού αντικτύπου της εταιρίας, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη βέλτιστη ποιότητα της μπανάνας Chiquita.

Έως τώρα έχει ανανεωθεί το 59% όλων των εκτάσεων της Chiquita, γεγονός που έχει οδηγήσει σε υψηλότερες αποδόσεις και λιγότερα απόβλητα. Με την αναδιάταξη των συστημάτων αποστράγγισης και την επιπέδωση και εξομάλυνση των ανώμαλων επιφανειών στις φάρμες, έχει επιτευχθεί 20% αύξηση της παραγωγικότητας και μείωση του ανθρακικού ασβεστίου (CaCO3) ανά στρέμμα κατά 80%. Η Chiquita εφάρμοσε επίσης τη μέθοδο των «καλλιεργειών κάλυψης», οι οποίες επιταχύνουν τη διάβρωση του εδάφους, με αποτέλεσμα η εταιρεία να μειώσει τη χρήση ζιζανιοκτόνων κατά 36%. Σε όλες τις ανανεωμένες περιοχές, η Chiquita έχει καταφέρει να μειώσει τα βιολογικά της απόβλητα περισσότερο από δύο τρίτα σε σύγκριση με τις μη ανανεωμένες φάρμες. Η διαδικασία ανανέωσης αποτελεί προτεραιότητα για την Chiquita από το 2015 και η εταιρία εκτιμά ότι μέχρι το 2022 πάνω από το 75% των εκτάσεών της θα έχει ανανεωθεί πλήρως.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2

 

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος στρατηγικός συνεργάτης στην «Ελληνική Εβδομάδα Δράσης για τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης ανάπτυξης»  

 Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στην «Ελληνική Εβδομάδα Δράσης για τους Παγκόσμιους Στόχους, in Action SDGs Week 2021», μια πρωτοβουλία του Δικτύου Ενεργών Πολιτών (QualityΝet Foundation) για την προώθηση στην Ελλάδα των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Η ΕΑΕΕ, ως επίσημος θεσμικός φορέας του ασφαλιστικού κλάδου, αγκαλιάζει το μήνυμα, «ΓίνεΗΑλλαγή για τον άνθρωπο και τον πλανήτη!» και καλεί τα μέλη της και όλους τους πολίτες να εμπνευστούν από καλές πρακτικές και να κινητοποιηθούν για την επίτευξη των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, με ορίζοντα το 2030.