5) Ατενίζοντας το εκθεσιακό μέλλον με αισιοδοξία!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η 3 ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η Anuga 2021 διεξήχθη λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και υποδέχτηκε πλήθος κόσμου με ασφάλεια, καθώς μόνο οι εκθέτες ήταν περισσότεροι από 4.600 εκθέτες.

Η μεγαλύτερη διεθνής εμπορική έκθεση στον κόσμο για τους κλάδους των τροφίμων και ποτών έριξε αυλαία, χαράσσοντας νέους δρόμους για εξαγωγικές επιχειρήσεις, ώστε να επεκτείνουν το δίκτυο πωλήσεών τους, να ανακαλύψουν τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν και να διεισδύσουν σε νέες αγορές.

Η Anuga είναι άλλωστε ένας χώρος όπου παρευρίσκονται οι κορυφαίοι decision makers από όλο τον κόσμο από τον χώρο του retail και από τον χώρο της εστίασης.

Με θετικό πρόσημα κλείνει η Anuga

Περισσότερες από 180 ελληνικές εταιρίες δήλωσαν το “παρών” στη φετινή Anuga. Είχαν μια μοναδική ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επαφές, μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας, και κατ’ επέκταση να συνεχίσουν δυναμικά και αισιόδοξα την πορεία τους στο νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.  Είναι γεγονός ότι η φυσική επαφή -και ό,τι αυτή συνεπάγεται- που είχε λείψει λόγω των αλλαγών που επέβαλε η πανδημία, προσέφερε τώρα μια σημαντική επιχειρηματική ώθηση. Ουσιαστικά η Anuga λειτούργησε και ως προάγγελος της σταδιακής επιστροφής στην… εκθεσιακή πραγματικότητα. Ειδικότερα όσον αφορά στην Ελλάδα, είναι αξιοσημείωτο ότι η αβεβαιότητα και οι δεύτερες σκέψεις που μπορεί να υπήρχαν για αυτό το εγχείρημα υχηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων υποχώρησαν, και επικράτησε η δυναμική εκπροσώπηση της χώρας μέσα από εταιρίες που επενδύουν στην ποιότητα και την καινοτομία.

Έπεται… εκθεσιακή συνέχεια!

Μετά την Anuga, ακολουθούν άλλες σημαντικές εκθέσεις μεγάλου βεληνεκούς. Συγκεκριμένα, η TuttoFood θα διεξαχθεί από τις 22 μέχρι τις 26 Οκτωβρίου στο Μιλάνο. Τον Νοέμβριο αναμένεται να διεξαχθεί η FreeForm στο Άμστερνταμ και τον Δεκέμβριο η έκθεση ιδιωτικής ετικέτας Private Label επίσης στο Άμστερνταμ. Το 2021 θα κλείσει με την έκθεση Sial Middle East που θα πραγματοποιηθεί στο Άμπου Ντάμπι.