8) Ήξερες ότι…

Πώς καθαρίζουμε σωστά το κινητό μας

Aγγίζουμε το κινητό μας τηλέφωνο, σύμφωνα με σχετική μελέτη, περισσότερες από 2.500 φορές σε μια μέρα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να φροντίζουμε να το καθαρίζουμε… σωστά!

Αρχικά πρέπει να απενεργοποιήσουμε το κινητό μας τηλέφωνο και φυσικά να μη βρίσκεται σε επαφή με πρίζα. Εννοείται ότι πρέπει να το αφαιρέσουμε από τη θήκη του ώστε να το καθαρίσουμε ενδελεχώς. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να ρίξουμε καθαριστικό σπρέι απευθείας στο κινητό μας ακόμα κι αν πρόκειται για πολύ μικρή ποσότητα. Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα απολυμαντικό μαντηλάκι με βάση το οινόπνευμα. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε καθαριστικό σπρέι θα πρέπει πρώτα να το ψεκάσουμε πάνω σε ένα μαντηλάκι και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το να καθαρίσουμε τις επιφάνειες του κινητού μας. Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι πρέπει να κρατήσουμε την υγρασία μακριά από τις θύρες του κινητού. Αφού σκουπίσουμε το κινητό, το αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά ώστε να στεγνώσει καλά. Καλό είναι 2-3 φορές την εβδομάδα να επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.

 

2 ΘΕΜΑ

Το βορειότερο νησί του κόσμου δεν έχει όνομα!

Πρόκειται για το πλησιέστερο καταγεγραμμένο κομμάτι γης στον Βόρειο Πόλο. Η ανακάλυψη του αρκτικού νησιού έγινε πριν δύο μήνες περίπου τυχαία. Όταν οι επιστήμονες  πάτησαν το πόδι τους στο μικροσκοπικό νησί στα ανοιχτά των ακτών της Γροιλανδίας, έκαναν μια ξεχωριστή ανακάλυψη: βρέθηκαν στο βορειότερο σημείο ξηράς του κόσμου το οποίο αποκαλύφθηκε με μετατόπιση πάγου! Το νησί έχει διάμετρο περίπου 30 μέτρα πλάτος και κορυφή περίπου τρία μέτρα και αποτελείται από λάσπη του βυθού, καθώς και από έδαφος και βράχους που αφήνουν πίσω τους κινούμενοι παγετώνες!

Οι ερευνητές αρχικά θεωρούσαν ότι είχαν φτάσει στο Oodaaq, ένα νησί που ανακάλυψε μια ομάδα δανών ερευνητών το 1978. Όταν όμως έλεγξαν την ακριβή τοποθεσία, συνειδητοποίησαν ότι βρίσκονταν σε ένα άλλο νησί 780 μέτρα βορειοδυτικά από το Oodaaq.

Και παρόλο που το νησί αποκαλύφθηκε μετά από μετατόπιση πάγου, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η εμφάνιση του νησιού δεν ήταν άμεση συνέπεια της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η οποία συρρικνώνει τον πάγο της Γροιλανδίας.