9) Οι ελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου σε έρευνα του πανεπιστημίου Yale της Αμερικής

Ερευνητές από την Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Yale της Αμερικής, σε συνεργασία με ερευνητές από το τμήμα Καρδιολογίας, της Ιατρικής Σχολής του Yale, ανακοίνωσαν πως ξεκινά ένα νέο ερευνητικό έργο με θέμα τα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία που σχετίζονται με την καθημερινή κατανάλωση επιτραπέζιων ελιών.

Το ερευνητικό έργο καθοδηγείται από δύο αξιόλογους Έλληνες καθηγητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Yale, τον Δρ. Βασίλη Βασιλείου, Διευθυντή του Τμήματος Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας και τον Δρ. Τάσσο Κ. Κυριακίδη, ερευνητή Επιδημιολογίας, Βιοστατιστικής και Κλινικών Μελετών.
Ο τίτλος της έρευνας είναι “OLIVES FOR HEALTH” (ΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ). Για την συγκεκριμένη έρευνα του πανεπιστημίου Yale επιλέχθηκαν αποκλειστικά οι βιολογικές επιτραπέζιες ελιές Καλαμών με υψηλή περιεκτικότητα φαινολών, των Βιολογικών Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από την Ελλάδα και τη Σπάρτη Λακωνίας.

2 ΔΕΛΤΙΟ

Διάκριση Best Buy Award για το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ διακρίθηκε στην κατηγορία του φυσικού μεταλλικού νερού, στην ανεξάρτητη έρευνα “Best Buy Award 2021-2022”, που διεξήχθη στη χώρα μας από το Διεθνή Οργανισμό πιστοποίησης ICERTIAS. Συγκεκριμένα, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ έλαβε το βραβείο Best Buy Award, έπειτα από δημοσκόπηση σε δείγμα 1.200 Ελλήνων καταναλωτών άνω των 17 ετών. Οι καταναλωτές επέλεξαν το «ΖΑΓΟΡΙ» ως πρώτη τους επιλογή και ως το προϊόν που βάσει της εμπειρίας, τους προσφέρει την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής στην ελληνική αγορά. 

 

3 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

My market: Δράση εθελοντισμού «Πάμε Μπροστά – Δίνουμε Πίσω» 

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, το πρόγραμμα εθελοντισμού των My market «Πάμε Μπροστά Δίνουμε Πίσω» επέστρεψε δυναμικά, αναπλάθοντας το πάρκο «Ελένη Κουτσιώλη» στην
Πυλαία Θεσσαλονίκης. Πάνω από 80 εθελοντές, εργαζόμενοι από τα καταστήματα της αλυσίδας στη Θεσσαλονίκη μαζί με τις οικογένειές τους, σήκωσαν τα μανίκια και εργάστηκαν με ζήλο για να παραδώσουν στους κατοίκους της περιοχής ένα ανανεωμένο και καθαρό πάρκο, στο οποίο μικροί και μεγάλοι θα χαίρονται στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Συνολικά, προσφέρθηκαν περισσότερες από 210 ώρες εθελοντισμού!