Πριν από λίγες μέρες τα Marks & Spencer λάνσαραν την πολυπόθητη Φθινοπωρινή συλλογή M&S X GHOST, με μία σειρά από μοναδικά κομμάτια, σχεδιασμένα αποκλειστικά για τα M&S.
Τα φορέματα με κομψές και διαχρονικές λεπτομέρειες κατέχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά. Η επιστροφή των κλασικών ditsy prints και τα μεγάλα λουλούδια, προσδίδουν ξεχωριστό στυλ σε κάθε σας
εμφάνιση. Αυτή τη σεζόν στη συλλογή θα ανακαλύψετε εκτός από φορέματα και μπλούζες, παντελόνια, φούστες και ολόσωμες φόρμες, σε μοντέρνες γραμμές, παιχνιδιάρικα prints και όμορφα χρώματα.
Η ποιότητα, η άνεση και το στυλ παραμένουν στο επίκεντρο της συνεργασίας, ενώ οι εκλεκτές λεπτομέρειες και οι premium δημιουργίες, χαρίζουν μια vintage αίσθηση.
Τα βασικά κομμάτια της νέας συλλογής χαρακτηρίζονται από όμορφα βολάν, wrap λεπτομέρειες και όμορφα, περίτεχνα τελειώματα στα μανίκια που προσδίδουν κομψότητα και διαχρονικό στυλ.
Say Yes …and Get Impressed!
H ιστορία του κορσέ
Ο κορσές υπήρξε για αιώνες το απόλυτο αξεσουάρ της γυναικείας ομορφιάς, αν και αποτελούσε όργανο… βασανισμού. Προκαλούσε κράμπες, δύσπνοια και λιποθυμικά επεισόδια καθώς οι γυναίκες έσφιγγαν τη μέση τους τόσο δυνατά ώστε να καταφέρουν να μειώσουν ακόμα και είκοσι εκατοστά. Ειδικά στις ανώτερες τάξεις το ίσιο φόρεμα θεωρούνταν συνώνυμο της ασχήμιας και της κακογουστιάς, ενώ ο κορσές ήταν συνώνυμο της ομορφιάς και της θηλυκότητας όσο και αν ταλαιπωρούσε τις γυναίκες…
Ιατρικοί σύλλογοι από τα μέσα του 18ου αιώνα άρχισαν να παρομοιάζουν τον κορσέ με τον ακρωτηριασμό των ποδιών στις Κινέζες ή με τον χαλκά που έβαζαν στον λαιμό των γυναικών στη Ζανζιβάρη. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ναπολέων χαρακτήριζε τον κορσέ «δολοφόνο της φυλής», ενώ ο Ερρίκος Δ’ της Αγγλίας και ο Λουδοβίκος ΙΔ’ της Γαλλίας τον είχαν καταδικάσει.
«Πανοπλίες, ασπίδες, περιλαίμια, κορσέδες, μπανέλες, κορδόνια, επωμίδες, χειρίδες, πόρπες από φτερά… αχ, γυναίκες, αυτοί οι θωρακοφόροι της ηδονής, που τους αρμάτωσαν απ’ τα χαράματα στιβαρές καμαριέρες» έγραφε ο Γάλλος συγγραφέας Ζακ Κοκτώ την περίοδο του μεσοπολέμου, αναφερόμενος στα μαρτύρια των γυναικών για να νιώσουν ομορφότερες και πιο επιθυμητές.
Τελικά, ο κορσές καταργήθηκε με τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.