Η Volterra, έχοντας αναπτύξει ένα δυναμικό χαρτοφυλάκιο έργων άνω των 100εκ. ευρώ σε ΑΠΕ σε διάφορες περιοχές της χώρας, τώρα εισέρχεται δυναμικά και στον κλάδο αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.
Η αποθήκευση ενέργειας αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα στη λειτουργία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς εξομαλύνει τις διακυμάνσεις στην παραγωγή τους, προσφέροντας ευελιξία και αξιοπιστία στο σύστημα. Η δρομολογημένη απολιγνιτοποίηση,
αλλά και ο στόχος της αύξησης της ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ στο 65% του συνολικού μείγματος, μέχρι το 2030 που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθιστούν επιτακτική την ανάπτυξη μεγάλης αποθηκευτικής ισχύος τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας.
Το πρώτο έργο αφορά στην ανάπτυξη Αυτόνομου Σταθμού Αποθήκευσης στη Βοιωτία, με ισχύ 50MW και χωρητικότητα 100MWh. Το δεύτερο αφορά στην ανάπτυξη Υβριδικού
Σταθμού Αποθήκευσης με παραγωγή ΑΠΕ στην Κω. Ο σταθμός θα αποτελείται από ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 2MW και ένα Σύστημα Αποθήκευσης Ενέργειας Μπαταρίας (BESS) ισχύος 2.4MW και χωρητικότητας 5MWh.
Say Yes …and Get Impressed
Το πιο πολυφωτογραφημένο χωριό της Αυστρίας!
Με αφορμή τη Austrian National Day ταξιδεύουμε στο πιο πολυφωτογραφημένο χωρίο της Αυστρίας, το Χάλστατ.
Είναι χτισμένο στην όχθη της ομώνυμης λίμνης Hallstättersee που βρίσκεται στους πρόποδες των Άλπεων, σε υψόμετρο 508 μέτρων. Το διάσημο χωριό έχει περίπου 900 κατοίκους. Αποτελεί έναν από τους παλαιότερους κατοικημένους οικισμούς στην Ευρώπη και έχει αναγνωριστεί ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ο τοπικός «θησαυρός» του Χάλστατ είναι το αλάτι, το οποίο αποτελεί πηγή πλούτου για την περιοχή εδώ και αιώνες. Το πρώτο αλατωρυχείο του κόσμου είναι προσβάσιμο στο κοινό, και βρίσκεται σε τοποθεσία πάνω από το κέντρο του Χάλστατ.
Το Χάλστατ είναι πανέμορφο κάθε εποχή του χρόνου. Είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός, ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα λόγω της μοναδικότητας του τοπίου του. Η ιστορική αρχιτεκτονική του γραφικού χωριού, η εισυλλιακή λίμνη και τα ψηλά βουνά που την περιβάλλουν, παραπέμπουν σε παραμυθένιο μέρος! Μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα το Χάλστατ ήταν προσβάσιμο μόνο με πλοίο από την αντίπερα όχθη της λίμνης όπως συμβαίνει και σήμερα αν επιλέξουμε ως μεταφορικό μέσο το τρένο.