4) Υπουργείο Τουρισμού: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εκδήλωση στην Καλαμάτα με θέμα τα πεζοπορικά μονοπάτια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στο Elite City Resort στην Καλαμάτα, με τη μορφή Δυναμικού Συμμετοχικού  Εργαστηρίου (Living Lab). Στην εκδήλωση, που είχε κύριο στόχο αφενός τον εντοπισμό των προβλημάτων στη διαχείριση των πεζοπορικών μονοπατιών, και αφετέρου τη συζήτηση πιθανών προτάσεων και λύσεων, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Δημήτρης Γιαννημάρας, ο
Αντιδήμαρχος Νέων Έργων, Πολεοδομίας, Προγραμματισμού και Τουρισμού Καλαμάτας, κ. Νίκος Μπασακίδης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των όμορων Δήμων ,ο γενικός
γραμματέας του Επιμελητηρίου Καλαμάτας, υπεύθυνος για τον τομέα του Τουρισμού, κ. Παύλος Γκραίκης, καθώς και εκπρόσωποι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, του Ορειβατικού
Συλλόγου Καλαμάτας, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), τουριστικοί πράκτορες, πολιτιστικοί φορείς και επιχειρήσεις που εξειδικεύονται στις υπαίθριες δραστηριότητες. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έργου BestMED, που χρηματοδοτείται από το Διακρατικό Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «INTERREG MEDITERRANEAN 2014-2020».

2 ΘΕΜΑ

Βιώσιμη Κινητικότητα και Πελάτης: μια σύγχρονη προσέγγιση από την INTERAMERICAN και την Anytime

Η παρουσία της INTERAMERICAN και της Anytime στο Customer Loyalty Management Conference, που οργάνωσε με επιτυχία στις 21 Οκτωβρίου το περιοδικό Marketing Week της Boussias Communications, φώτισε και το νέο τοπίο της Κινητικότητας υπέρ των πολιτών. Οι σύγχρονες συνθήκες για τη μετακίνηση διαμορφώνονται κάτω από την επίδραση της ανθρωποκεντρικής αντίληψης για βιώσιμες πόλεις. Είναι ένας από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, που έχει υιοθετήσει και υποστηρίζει η INTERAMERICAN.
Μέσα από τη σχέση της με τον πελάτη στην ασφάλιση αυτοκινήτου -αλλά και με το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο- η εταιρεία ενδιαφέρεται έμπρακτα για κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, με καθαρή ενέργεια και αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας χωρίς ρύπους, για υγιεινή ατμόσφαιρα, για εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης όπως η πεζοπορία, τα μέσα αστικής μετακίνησης, τα ποδήλατα-πατίνια, με περισσότερο χώρο για τους πολίτες και λιγότερο για τα οχήματα.

 

Say Yes …and Get Impressed!

Το ηφαίστειο που εκτοξεύει μπλε λάβα!

Ο κρατήρας Blue Fire που βρίσκεται στο ηφαίστειο Ijen στην Ινδονησία είναι διάσημος για τη θειούχα λάβα που λαμπυρίζει με ένα εντυπωσιακό μπλε χρώμα.

Για να φτάσει κανείς στον κρατήρα χρειάζεται πεζοπορία δύο ωρών στο βουνό και άλλα 45 λεπτά περπάτημα μέχρι τον κρατήρα. Η θερμοκρασία εκεί ξεπερνά τους 540 βαθμούς Κελσίου!

Υπάρχουν κι άλλα μέρη στη γη όπου παρατηρείται μπλε λάβα, ωστόσο ο κρατήρας του Ijen είναι ο μεγαλύτερος.