4) expert – The “Clean air” project

The “Clean air” project

Οι καθαριστές αέρα αποτελούν τo πιο εξελιγμένο σύστημα καθαρισμού του αέρα σε εσωτερικούς χώρους  καθώς εξαλείφουν: ατμοσφαιρικά μικροσωματίδια και μικροοργανισμούς, σκόνη, γύρη, αλλεργιογόνα, βακτηρίδια, μούχλα, ιούς, νεκρά κύτταρα, ιούς, αλλά και δυσοσμία.

Επομένως, χάρη στον ιονιστή αέρα τα βλαβερά μόρια απομακρύνονται  με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα του σπιτιού να είναι καθαρότερη και  φυσικά πιο κατάλληλη για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως τα άτομα με άσθμα και αλλεργίες, τα άτομα μεγάλης ηλικίας και τα μικρά παιδιά.

Πες «αντίο» στις εποχικές αλλεργίες

Οι καθαριστές αέρα είναι σχεδιασμένοι για να βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα σε εσωτερικούς χώρους. Καταπολεμούν αποτελεσματικά τον καπνό τσιγάρου, αιθαλομίχλη, μικρόβια, ιούς-βακτήρια, γύρη, σκόνη, ακάρεα, καυσαέρια, αλλεργιογόνα κτλ. Μειώνουν τα συμπτώματα άσθματος και αλλεργιών, απομακρύνοντας από τον αέρα σωματίδια σκόνης και γύρης.

Η αποτελεσματικότητα ενός καθαριστή αέρα οφείλεται κυρίως στα πολλαπλά στάδια φιλτραρίσματος του αέρα. Με ειδικά φίλτρα για μεγάλα σωματίδια σκόνης και τρίχωμα από τα κατοικίδια, για κατακράτηση σωματιδίων που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα, ή και με φίλτρο ενεργού άνθρακα για να αποστειρώνει και να απομακρύνει τις ανεπιθύμητες οσμές στον χώρο.

 

Πώς να επιλέξω τον κατάλληλο καθαριστή αέρα για το χώρο μου

  • Bάση κυβικών μέτρων κάλυψης του εκάστοτε χώρου
  • Τα φίλτρα της συσκευής
  • Τα στάδια φιλτραρίσματος του αέρα.

 

Ρίξτε μια ματιά…

https://www.expert-hellas.gr/shop/hoover-hhp30c011/

Ο καθαριστής αέρα Hoover HHP30C011 με CADR * (m3 / h) 290 θα μπορεί να καθαρίσει τον αέρα ενός χώρου 20 τετραγωνικών μέτρων σε μόλις 10 λεπτά.

 

https://www.expert-hellas.gr/shop/dyson-bp01/

Ο Dyson Pure Cool Me BP01 είναι καθαριστής αέρα με φίλτρο HEPA που συγκρατεί το 99,95% των σωματίδιων, που είναι τόσο μικρά όσο η γύρη και τα αλλεργιογόνα.

 

https://www.expert-hellas.gr/shop/inventor-quality-qlt-500-katharistis-aera/

 

Ο Inventor Quality QLT-500 είναι ένας καθαριστής αέρα με 6 αποτελεσματικά στάδια και διπλό σύστημα φιλτραρίσματος αέρα για απόλυτα υγιεινή ατμόσφαιρα!

 

Did you know…

Το 1989, μία ομάδα στην NASA πραγματοποίησε «έρευνα καθαρού αέρα» προκειμένου να μελετήσει τη φυσική ιδιότητα των φυτών να φιλτράρουν τον αέρα σε εσωτερικούς χώρους. Αφορμή για να γίνει η συγκεκριμένη έρευνα ήταν το σύνδρομο «άρρωστου κτηρίου». Τι σημαίνει αυτό; Στα τέλη του 20ου αιώνα η ανάγκη για καθαρό αέρα στα κτήρια υποβαθμίστηκε από υπερβολική μόνωση στο εσωτερικό τους, με σκοπό να  μειωθούν τα έξοδα θέρμανσης. Παρατηρήθηκε τότε πως αυξήθηκαν οι ασθένειες που σχετίζονταν με το αναπνευστικό σύστημα.

Σύμφωνα με τη NASA αυτά είναι τα 10 πιο αποτελεσματικά φυτά για τον καθαρισμό του αέρα στο σπίτι:

Αγγλικός κισσός, πόθος, σπαθίφυλλο, αγλαόνημα, bamboo palm, σανσεβιέρια, φυλλόδεντρο, φυλλόδεντρο σέλουμ, δράκαινα μαρτζινάτα, το αυτί του ελέφαντα.